Junioritiimi

Vanajanlinna ja Himos

Junnutiimi-sponssit-banneri

Hienosti menneen kisakauden avauksen jälkeen oli vuorossa Finntriathlon-kauden avaus Vanajanlinnassa sekä seuraavana päivänä SM-Sprintti Himoksella, joka kuului samalla myös Nuorten Cupiin. Lisäksi Mika osallistui uintikisoihin (Märsky-uinnit), jossa syntyi ajat 4.56 (400m) ja 18.50 (1500m)!

Vanajanlinnassa Junioritiimiä edusti Olivia kilpailemalla ja Robin sekä Magnus katsomon puolelta kannustaen muita ja edustaen tiimiä. Suomen viileähkö sää aiheutti sen, että sopivin edustusvaate katsomon puolella oli Bioracerin kevyttoppatakki! Vanajanlinnan kilpailu oli Olivialle ensimmäinen sprinttimatkan kilpailu ja hän kilpailli itseään vanhempien sarjassa eli 18-19 -vuotiaissa. Aiemmin Olivia on kilpaillut nuoresta iästä (15 v) johtuen vain ns supersprinttimatkoilla. Luonnollisestikin ensimmäinen sprinttikisa jännitti, mutta Olivia suoritui kisasta hyvin, viileistä olosuhteistakin huolimatta. Seuraavalla kerralla on helpompaa. IMG_0337

Kuvassa Olivia ennen starttia Vanajanlinassa

Sunnuntaiaamuna neljä Junioritiimiläistä oli Magnuksen ja omien tukijoukkojensa kanssa valmiina taistelemaan SM-mitaleista. Viileä kesäkuu on jäähdyttänyt järvivettä siten, että uintiosuutta lyhennettiin 750 metristä 500 metriin.

Pojista tiimiläisistä oli mukana Robin ja Olli-Pekka, joka 15-vuotiaana kisasi itseään 2 vuotta vanhempien joukossa U17-sarjassa. Pojat haastoivat Kuusijärven kisan kärkikaksikkoa Timi Malista ja Lauri Marekwiaa kärkitaistoon. Tässä paremmin onnistui Robin, joka taipui kaksikolle vasta juoksuosuudella. OP tällä kertaa kuudentena maaliin, mikä on sekin hyvä suoritus. Kisan kärki siis Timi, Lauri ja Robin.

Tytöissä Reetta edusti tiimiä 19-sarjassa ja Rita 17-sarjassa. Reetta rantautui “tuttuun” tapaan naisten kärkiporukassa, mikä antaa jatkossa hyvät lähtökohdat kisaamiseen, kun Reetta saa harjoiteltua enemmän vaihtoja ja ryhmäajoa. Reetan loppusijoitus oli kolmas, mikä on ensimmäistä triathlonkesää kilpailevalle loistosuoritus. Ritan suoritus puolestaan oli nousujohteinen uinnin jälkeen ja sijoituksena hopeaa Astrid Snällin, joka haastoi jopa yleisen sarjan naisia, jälkeen.

Kokonaisuudessaan Junioritiimin panos viikonloppuun tuloksellisesti jopa odotuksiamme kovempi. Seuraavan kerran tiimi on kokonaisuudessaan koolla kahden viikon päästä Vierumäellä leirin ja kisan merkeissä.

himos_1

Kuvissa Himoksella miesten yleinen ja juniorisarjojen startti sekä pyöräosuudella Juuso Manninen ja Robin Jalkanen. 

himos_2

Yläkuvassa pojat U17 mitalikolmikko vasemmalta oikealle: Lauri Marekwia, Timi Malinen ja Robin Jalkanen ja alakuvassa tytöt U17 mitalikolmikko vasemmalta oikealle: Rita Lakka, Astrid Snäll ja Laura Tukia