Tahko 10.8.2019

Kartta ja aikataulu: Liikenteen poikkeusjärjestelyt 11.8.2018

 

Aikataulu

Torstai 8.8.

 • 18.00-20.00 Kilpailutoimisto avoinna, Tahko Spa

Perjantai 11.8.

 • 12.00-22.00 Kilpailutoimisto avoinna, Tahko Spa
 • 12.00-22.00 Expoalue Piazzalla
 • 17.30 Lasten Triathlonin kilpailuinfo vaihtoalueella
 • 18.00 Lasten Triathlon Tahkolahden vaihtoalueella
 • Kilpailuinfot lauantain matkoille (saman sisältöisiä) klo 19.00 ja klo 20.00 Tahko Spalla

Lauantai 10.8.

 • 8.00 Täysmatkan lähtö
 • 8.00-10.00 Kilpailutoimisto avoinna, Tahko Spa
 • 8.00-20.00 Info-piste (yleisinfo tapahtumasta ja tuotemyynti) Piazzalla
 • 8.00-21.00 Expoalue Piazzalla
 • 11.00 Puolimatkan lähtö
 • 12.00 Savolaisen Perusmatkan lähtö
 • 14.15 Ensimmäiset maaliintulijat perusmatkalta, Piazza
 • 14.00-24.00 Kilpailijaruokailu, Sokos-hotellilla
 • 15.20 Ensimmäiset puolimatkan kilpailijat maalissa
 • 16.45 Ensimmäiset täysmatkan kilpailijat maalissa
 • 24.00 Maali sulkeutuu

Sunnuntai 11.8

 • 11.00 Kaikkien lauantain sarjojen palkintojenjako, Sokos-hotelli

Saapuminen Tahkolle

Kilpailukeskus sijaitsee Tahkon keskusaukiolla ns Piazzalla: Sääskiniementie 560, 73310 Tahkovuori. Kilpailukeskukseen on myös opasteet tärkeimmiltä tuloväyliltä. Pysäköintialueita on alueella useita ja niistä tiedotetaan.

Lauantain kilpailujen vaihtoalue ja Lasten Triathlon kokonaisuudessaan on Tahkolahden pohjukassa, osoite Tahkolahdentie 57, 73310 Tahkovuori

Finntriathlon Tahkon kaikki toiminnot ovat kävelyetäisyydellä, joten liikkuminen Tahkolla on helppoa. Suuri osa majoituksesta on myös aivan kilpailukeskuksen läheisyydessä.

Kilpailuohjeita, jotka koskevat kaikkia kilpailijoita

Lue ohjeet huolellisesti jo ennen saapumista kilpailupaikalle. Lisäksi tutustu oman kilpailumatkasi kilpailuohjeisiin sekä reittikarttoihin. Tämän lisäksi jokaisen kilpailijan tulee osallistua yhteen kilpailuinfoon, jossa annetaan viimeisin tieto.

Rekisteröidy  kilpailutoimistossa

Varmista osanottosi rekisteröitymällä kilpailutoimistossa. Rekisteröityminen tiskillä tapahtuu henkilöllisyystodistuksen esittämällä. Rekisteröinnin voi suorittaa vain kilpailija itse. Varmistuksen yhteydessä saat:

Kirjekuoren, jossa on:

 • uimalakki
 • kilpailunumero
 • numerotatuointi
 • muut kilpailunumerot tarra-arkilla (pyörä, kypärä, varustepussit, numeroita muiden varusteiden merkkaamiseen)
 • ajanottotägi ja kiinnitysremmi

Lisäksi saat:

 • kolme kappaletta varustepusseja, toinen uinnin ja pyöräilyn vaihtoon (T1, pinkki), yksi pyöräilyn ja juoksun vaihtoon (T2, vihreä) ja yksi lämmittelyvarusteille (musta)
 • saatavilla hakaneuloja ja kuminauhaa kilpailunumeron kiinnittämistä varten

Ajanottotägi toimii viestissä viestikapulana. Viestijoukkueilla on ainoastaan yksi numerolappu, joka laitetaan suoraan pyöräilijälle. Pyöräilyn ja juoksun vaihdossa myös numerolappu siirretään juoksuosuuden suorittajalle.

Numeroitu kilpailijaranneke laitetaan kilpailijan ranteeseen osanoton varmistuksen yhteydessä. Ranneke toimii tunnisteena koko kisaviikonlopun ajan, joten älä poista sitä ranteesta ennen kuin olet poistunut kilpailupaikalta.

Jokaisen kilpailijan tulee tarkistaa järjestäjältä saamansa varusteet ja kilpailunumeron täsmäävyys paikan päällä osanoton varmistuksen yhteydessä kilpailukansliassa, jotta mahdolliset puutteet voidaan korjata välittömästi.

Kilpailutoimiston aukioloajat

 • Torstaina 8.8.2018 klo 18.00-20.00
 • Perjantaina 9.8.2018 klo 12.00-22.00
 • Lauantaina 10.8.2018 klo 8.00-10.00

Huomioi, että kilpailupäivänä Piazzan Info-piste palvelee ongelmatilanteissa myös kilpailijoita (esim keskeytykset, kadonneet tavarat tai puuttuvat kilpailumateriaalit)

Huomioi, että rekisteröityminen kilpailutoimistossa tulee tehdä viimeistään 2 tuntia ennen omaa lähtöä ja kaikkien täysmatkalaisten täten siis jo perjantaina!

Kilpailuinfo

Jokaisen kilpailijan tulee käydä yhdessä kilpailuinfossa. Perjantaina pidettävät kilpailuinfot ovat sisällöltään samanlaisia, joten kilpailumatkasta riippumatta ei ole väliä kumpaan niistä osallistuu. Infossa on esillä viimeisin tieto reittiin, turvallisuuteen ja olosuhteisiin vaikuttavista tekijöistä. Kilpailuinfojen ajat ovat perjantaina klo 19.00 ja klo 20.00 ja paikka on Tahko Spa. Lasten kilpailun info 17.30 kilpailualueella.

Lisenssi ja säännöt

Kilpaililisenssiä tai seuraan kuulumista ei vaadita  missään sarjoissa. Täysmatkalla on SM-arvo ja SM-mitalit jaetaan Suomen Triathlonliiton alaisiin seuroihin kuuluvien kesken. Eli jos haluat kilpailla SM-mitalista, huolehdi, että edustamasi seura on kilpailutiedoissasi jo ennen starttia. Kaikki rahapalkinnoille päässeet ja SM-kilpailuun osallistuvat sitoutuvat noudattamaan Suomen ADT:n sääntöjä. Järjestäjä ei vastaa vakuutuksista. Kilpailussa noudatetaan Suomen Triathlonliiton kilpailusääntöjä sekä Suomen tieliikennelakia ellei poikkeavaa ohjetta ole annettu. Kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta vaan jokainen vastaa omasta vakuutusturvastaan.

Suorituspaikat

Kilpailukeskuksena toimii Piazza (Sääskiniementie 560, Tahkovuori). Vaihtoalue on Tahkolahden pohjukassa, noin 700m Piazzalta.

Keskeyttäminen kilpailussa

Mikäli joudut keskeyttämään kilpailun, toimita ajanottotägi Piazzan Info-pisteeseen (EI maalialueelle). Mikäli et itse voi tehdä tägin palautusta, anna tägi huoltojoukoillesi palautettavaksi viipymättä Info-pisteeseen tai anna tägi Staff-paitaiselle toimitsijalle, joka toimittaa tiedon keskeytyksestä eteenpäin. Pyöräilyosuudella keskeyttäneet evakuoidaan moottoripyörällä tai autolla kilpailutilanteen salliessa. Mikäli keskeyttäneellä ei ole ensiapua vaativaa vammaa, voi evakuointi kestää. Evakuoinnit tehdään siten, ettei kilpailun turvallisuus vaarannu. Pyörät tuodaan vasta reitin avauduttua liikenteelle. Joutuessasi keskeyttämään reitillä, ota yhteys lähimpään Staff-paitaiseen, joka välittää viestin evakuoinnin tai ensiavun tarpeesta eteenpäin.

Vastalause- ja valitusmenettely

Vastalause/reklamaatio voidaan tehdä kanssakilpailijaa, kilpailun järjestäjää tai tuomarin toimintaa vastaan. Vastalauseen tekee urheilija. Vastalause tulee jättää kirjallisena tuomarineuvostolle ja siihen tulee liittää vastalausemaksu. Vastalauseaika päättyy 120 min maaliviivan ylityksestä. Vastalauseen vastaanottaja merkkaa kellonajan, jolloin hän vastaanottaa vastalauseen. Jos aika ylittyy vastalausetta ei käsitellä ja kilpailija menettää myös valitusoikeuden liiton hallitukselle.

Mikäli vastalause hyväksytään, maksusta palautetaan 50 % kilpailijalle. Mikäli kilpailija on tyytymätön tuomarineuvoston päätökseen, asiasta voi tehdä kirjallisen valituksen liiton hallitukselle 14 vrk:n kuluessa. Valitukseen tulee liittää valituksenkäsittelymaksu, jonka suuruuden päättää liiton hallitus. Mikäli valitus hyväksytään, maksu palautetaan kilpailijalle. Maksut: Vastalausemaksu on 200 €, valituksen käsittelymaksu 300 €.

Löytötavarat

Tapahtuman kaikki löytötavarat toimitetaan kilpailun jälkeisellä viikolla Suomen Löytötavarapalveluun, joka perii omistajilta tavaroista lakisääteiset korvaukset sekä muut kulut käytettävän palvelun mukaisesti. Kadonneita varusteitaan voi tiedustella suoraan Löytötavarapalvelun Jyväskylän yksiköstä:

Puh. 0600 03393 (1,98 €/min + pvm), www.loytotavara.net

tahko_ilotulitus