Ilmoittaudu

Puolimatka

Sarjat: Miehet/Naiset: yleinen, Naiset +40, Miehet +50-vuotiaat ja joukkueviesti

Lähtö: la 10.8.2019, klo 11.00

Matkat: uinti 1,9 km – pyöräily 90 km – juoksu 21,1 km

Palkinnot: Palkitaan yleisten sarjojen kolme parasta sekä ikäsarjojen ja viestin paras tavarapalkinnoin

Kilpailuohjeet ja kartat

Rekisteröityminen kilpailutoimistossa

Kilpailukanslian aukioloajat:

 • torstaina 8.8.2019 klo 18.00-20.00
 • perjantaina 9.8.2019 klo 12.00-22.00
 • lauantaina 10.8.2019 klo 8.00-10.00 (huom: puolimatkan kilpailijoiden rekisteröidyttävä klo 9.00 mennessä)

Varmista osanottosi kilpailukansliassa ja varaudu todistamaan henkilöllisyytesi esittämällä virallinen henkilöllisyystodistus. Kilpailukansliaan saavuttaessa tarkista kilpailunumerosi puolimatkan osanottajalistasta.

Varmistuksen yhteydessä saat kirjekuoren, jossa on:

 • uimalakki
 • kilpailijaranneke
 • numerolappu
 • numerotatuointi
 • muut kilpailunumerot tarra-arkilla (pyörä, kypärä, varustepussit, numeroita muiden varusteiden merkkaamiseen)
 • ajanottotagi

Lisäksi saat:

 • kolme kappaletta varustepusseja, toinen uinnin ja pyöräilyn vaihtoon (T1, pinkki), yksi pyöräilyn ja juoksun vaihtoon (T2, vihreä) ja yksi lämmittelyvarusteille (musta)
  saatavilla myös hakaneuloja ja kuminauhaa kilpailunumeron kiinnittämiseen
 • Ajanottotagi toimii viestissä viestikapulana. Viestijoukkueilla on ainoastaan yksi numerolappu, joka laitetaan suoraan pyöräilijälle. Pyöräilyn ja juoksun vaihdossa myös numerolappu siirretään juoksuosuuden suorittajalle.

Numeroitu kilpailijaranneke laitetaan kilpailijan ranteeseen osanoton varmistuksen yhteydessä. Ranneke toimii tunnisteena koko kilpailuviikonlopun ajan.

Jokaisen kilpailijan tulee tarkistaa järjestäjältä saamansa varusteet ja kilpailunumeron täsmäävyys paikan päällä osanoton varmistuksen yhteydessä kisakansliassa, jotta mahdolliset puutteet voidaan korjata välittömästi.

Kilpailuinfot lauantain matkoille (saman sisältöisiä) klo 19.00 ja klo 20.00 Tahko Spalla.

Muut valmistelut 

Numeroi varusteesi (pyörä, kypärä, varustepussit) järjestäjältä saaduilla kilpailunumeroilla hyvissä ajoin ennen saapumista vaihtoalueelle.

Kilpailunumerotatuoinnit (2 kpl) kiinnitetään molempiin olkavarsiin. Tatuointi kiinnitetään puhtaalle ja kuivalle iholle. Poista suojapaperi ja paina tatuoinnin mustepuoli ihoa vasten. Tarkista, että numero on oikeinpäin. Pidä tatuointi paikoillaan ja kastele tatuointi kauttaaltaan märällä paperilla ja odota 40 sekuntia. Ota paperi varovasti pois iholta.

Jokaisen kilpailijan tulee merkitä kilpailunumeronsa taakse yhteyshenkilön puhelinnumero kilpailun aikana. Yhteyshenkilöllä on oltava tiedossa kilpailijan henkilötunnus ja muut keskeiset kilpailijan terveyteen vaikuttavat tekijät, kuten allergiat. Yhteyshenkilön tulisi olla tavoitettavissa kilpailun aikana, joten toinen kilpailija ei tähän tehtävään sovellu.

Varusteiden vienti vaihtoalueelle

Puolimatkan kilpailijoiden varusteet toimitetaan vaihtoalueelle  kilpailuaamuna lauantaina klo 8.00-10.00.

Vaihtoalueelle toimitetaan pyöräilyssä tarvittavat varusteet PINKISSÄ pussissa ja juoksuosuudella tarvittavat varusteet VIHREÄSSÄ pussissa. Pussit laitetaan naulakkoon, numeroidulle paikalle.

Pyörän katsastuksessa huomioidaan seuraavat asiat: Pyörän ja pyöräilykypärän tulee olla numeroituna järjestäjältä ko. tarkoitukseen saadulla numerolla katsastukseen saavuttaessa. Lisäksi tarkastetaan jarrujen toimivuus sekä pyöräilykypärän kiinnitys sekä kunto. Järjestäjä voi velvoittaa kilpailijaa korjaamaan puutteet. Katsastuksen jälkeen vie pyörä telineeseen kilpailijanumeroasi vastaavaan kohtaan. Pyörä tulee ripustaa telineeseen ohjaustangon jarrukahvoista numeron puolelle telinettä.

Pyörällä ei saa olla mitään tavaroita, pois lukien pyöräilykengät polkimiin kiinnitettyinä.

Kilpailu

Lähtöalueelle saapuminen

Kilpailijan varusteet tulee olla merkattuna järjestäjältä saaduilla numeroilla uinnin lähtöalueelle saavuttaessa. Ajanottotagi kiinnitetään vasempaan nilkkaan punainen osa ulospäin. Tästä annetaan erillinen ohjeistus. Ylimääräiset varusteet (esim. vaihto- tai lämmittelyvaatteet) laitetaan järjestäjältä saatuun MUSTAAN varustepussiin, jonka voi jättää säilytykseen Piazzalle, eteisen narikkaan. Älä jätä varustepussiin arvoesineitä.

Älä laita kilpailunumeroa uintiosuudelle märkäpuvun alle. Kilpailunumero jätetään pinkkiin pussiin.

Uinnin verryttely on mahdollista ennen starttia sillan Tahkolahden pohjukan puoleisessa osassa. Kaikkien on noustava ylös verryttelyuinnista klo 10.50 mennessä ja siirryttävä uinnin lähtöalueelle siltaa pitkin.

Lähtö

Lähtö tapahtuu vedestä. Miesten sarjat lähtevät 11.00 ja naiset ja joukkueet 11.05. Asettaudu uinnin lähtölinjalle oman tavoiteuintiaikasi mukaisesti. Jos uit alle 30 minuutin, mene joukon kärkipäähän. Jos tiedät, että uintiisi menee yli 45 minuuttia, paikkasi on joukon hännillä. Lähdossä on takuuvarmasti ruuhkaa, älä rynni startissa! Hengitä syvään ja rauhallisesti, ota alkuun oma paikkasi ja lähde uimaan muiden mukana. Letkasta riittää tilaa jokaiselle ja ohituspaikkoja syntyy, kun maltat uida ensimmäiset 200 metriä rauhassa.

Uinti

Uintireitti kierretään yhtenä kierroksena. Huomaa, että lähtö- ja rantautumispaikka on eri! Uinnin lähtö on vedestä Tahkolahden sillan vierestä. Uintireitti suuntautuu ensin vaihtoalueelta poispäin, jossa on kierrettävänä kaksi (2) kääntöpoijua sekä molemmilla ohjauspoijut. Kaikki poijut jäävät uimareiden vasemmalle puolelle. Poijujen kiertämisen jälkeen uidaan kohti Tahkolahden ylittävää siltaa ja uidaan sillan ali ja jatketaan kohti vaihtopaikkaa.

Uinnin ja pyöräilyn vaihto

Rantautumisen jälkeen jatka kohti vaihtoaluetta. Märkäpuvun voi riisua matkalla, mutta se on kuljetettava mukana. Ota varustepussi (T1, pinkki) ja pue pyöräilyssä tarvittavat varusteet yllesi. Laita uinnissa käyttämäsi varusteet pussiin (mukaan lukien uimalakki), sulje pussi huolella ja telineeseen omalle paikallesi. Vaihdon jälkeen siirry omalle pyörällesi ja taluta pyörä ulos vaihtoalueelta.

Laita kilpailunumero pyöräilyosuudelle. Numero tulee olla pyöräillessä takana.

Pyöräily

Puolimatkalla on peesikielto 10 m (edellä menevän takarenkaasta takana ajavan eturenkaaseen 10 m).

Aloita pyöräily ylitettyäsi pyöräilyosuuden aloituspaikan merkkiviiva.

Pyöräilyreitti kierretään kaksi (2) kertaa. Kääntöpaikat ovat ennen Varpaisjärveä sekä ennen Nilsiään kääntyvää risteystä. Uudelle kierrokselle lähdetään ajamatta Sääksiniementielle. Katso kartta!

Jokainen kilpailija vastaa omasta välinehuollostaan (vararenkaat/varaosat). Mahdollisten huolto- ja paikkaustoimenpiteiden ajaksi on aina siirryttävä pientareelle.

Mikäli joudut keskeyttämään kilpailusuorituksen pyöräilyosuudella, siirry pientareelle ja ota yhteys lähimpään liikenteenohjaajaan. Keskeyttänyt kilpailija kuljetetaan kilpailukeskukseen moottoripyörän kyydissä. Pyörä toimitetaan kilpailijalle pyöräilyreitin tiesulun auettua. Jokainen kanssakilpailija on velvollinen viemään eteenpäin viestiä reitillä keskeyttäneestä kilpailijasta.

Pyöräilyreitin kuvaus, puolimatka

Pyöräilyreitti kierretään kaksi (2) kertaa. Vaihtoalueelta ajetaan Tahkolahdentieltä Sääskiniementietä pitkin noin 5,5km, jonka jälkeen käännytään oikealle, tielle numero 577. Ajetaan noin 20 km kohti Varpaisjärveä. Kääntöpaikka on ennen teiden 577 ja 576 risteystä. Ajetaan takaisin Tahkon ristyksen ohi ja käydään kääntymässä ennen Nilsiän risteystä. Sieltä ajetaan kohti Tahkoa ja toiselle kierrokselle mennään suoraan käymättä Sääksiniementiellä. Kun toinen kierros on ajettu, palataan takaisin vaihtoalueelle Sääskiniementietä ja Tahkolahdentietä pitkin.

Huom: viimeinen noin 4km ajetaan normaalista poiketen “vastaan tulevien kaistalla” eli samalla kaistalla, jota pitkin lähdettiin reitille.

Pyöräilyn ja juoksun vaihto

Pyörän päältä tulee nousta merkityllä alueella. Taluta pyörä ja ripusta se satulasta telineeseen kilpailunumeroasi vastaavaan paikkaan. Kypärän saa avata vasta, kun pyörä on nostettu telineeseen. Etene varustepusseille ja ota juoksuvarustepussi (T2, vihreä) naulakosta ja vaihda juoksuvarusteet. Laita kaikki pyöräilyssä käyttämäsi varusteet pussiin, ja jätä se varustepussitelineeseen.

Juoksu

Kilpailunumero tulee olla juostessa edessä. Juoksun lähtö on vaihtopaikalta, mutta maali sijaitsee Piazzan edessä.

Juoksureitti 21,1km koostuu siirtymäosuudesta vaihtoalueelta maalialueelle + 2*10,3km:n kierroksesta. Juoksureitti kiertelee Tahkon alueella ja reitillä on sekä sora- että asfalttipintaa. Suuria korkeuseroja ei ole.

Viralliset huoltopisteet

Piazza (ennen lähtöä): vesi/urheilujuoma mukeissa

Vaihtoalueen huoltopiste (uinnin jälkeen): tarjolla vesi ja urheilujuoma mukeissa.

Pyöräilyhuolto 1 (Varpaisjärvelle mennessä): Tarjolla vesi + urheilujuoma 0,75 l pulloissa

Pyöräilyhuolto 2 (Nilsiään päin palatessa): Tarjolla vesi + urheilujuoma 0,75 l pulloissa + banaani

Juoksuhuolto 3: vesi ja Maxim-urheilujuoma mukeissa + Maxim geeli + suolakurkku + suola + cola

Juoksuhuolto 4: vesi ja Maxim-urheilujuoma mukeissa + Maxim-geeli + suolakurkku + suola + cola +  appelsiini

Juoksuhuolto 5: vesi ja Maxim-urheilujuoma mukeissa + Maxim-geeli + suolakurkku + suola + cola +banaani

Huom: Juoksuhuolto 4 ja 5 huoltopisteet on käytössä kumpaankin suuntaan juostessa reittiä

Maalihuolto: vesi, Maxim-urheilujuoma, Maxim-energiapatukka sekä BCAA-juoma

Urheilujuoma: Maxim (Orange)

Turvallisuussyistä kaikkien pullojen palautus pyöräilyosuudella ainoastaan merkityllä alueella pyöräilyn huoltopisteen läheisyydessä. Myös roskien heittäminen muualla kuin huoltopisteiden läheisyydessä on kielletty. Pullon pudottaminen tai roskien heittäminen muualla kuin merkityllä alueella johtaa viiden (5) minuutin aikarangaistukseen penaltyboxissa.

Pyöräilyosuudella ainoastaan järjestäjän huolto, oma huolto ehdottomasti kielletty.

Juoksun oma huolto: Kilpailija voi jättää itse numeroituna Vaihtoalueen vieressä olevan huoltopisteen erilliselle pöydälle omia juomia/ruokia. Ulkopuolinen ei voi tuoda tai ojentaa niitä. Kilpailijan huoltaminen johtaa hylkäämiseen/sulkemiseen kilpailusta.

WC:t

 • Lähtö- ja maalialue: Piazza ja Sokos-hotelli
 • Vaihtoalue: 6 bajamajaa
 • pyöräilyssä ja juoksussa yksi bajamaja joka huoltopisteellä

Maalissa

Saat FINISHER-paidan maalialueella. Luovuta ajanottotagi heti maaliin tulon jälkeen. Jos keskeytät kilpailun, toimita tagi Piazzan Info-pisteeseen ja ilmoita keskeytyksestä infopisteen henkilökunnalle.

Maalihuolto välittömästi maaliintulon jälkeen. Tarjolla vesi, Maxim-urheilujuoma, Maxim-patukat -ja juomat.

Lämmittelyvarusteet (musta pussi) ovat noudettavissa välittömästi maaliintulon jälkeen Piazzalta (21.00 jälkeen maalialueelta). Uinti- ja juoksuvarusteet (vihreä ja pinkki pussi) sekä pyörä ovat noudettavissa vaihtoalueelta kilpailun jälkeen. Vaihtoalue aukeaa puolimatkan kilpailijoille klo 16.00. Kaikki puolimatkan kilpailijoiden varusteet on noudettava klo 22.00 mennessä. Varusteet luovutetaan ainoastaan kilpailijaranneketta vastaan.

Kilpailujärjestäjän hallussa olleet varusteet on tarkistettava välittömästi paikan päällä luovutuksen jälkeen. Mikäli jotain puuttuu, on siitä ilmoitettava järjestäjälle välittömästi.

Osanottomaksu sisältää kattavan ruokailun kilpailun jälkeen. Ruokailu avoinna 12.00-24.00 Sokos hotellilla

Peseytymismahdollisuus kilpailun jälkeen on sekä Sokos hotellilla.

Palkintojenjako sunnuntaina 6.8.2017 klo 11.00 Sokos hotellin yläkerrassa

Vastalause- ja valitusmenettely

Vastalause/reklamaatio voidaan tehdä kanssakilpailijaa, kilpailun järjestäjää tai tuomarin toimintaa vastaan. Vastalauseen tekee urheilija. Vastalause tulee jättää kirjallisena tuomarineuvostolle ja siihen tulee liittää vastalausemaksu. Vastalauseaika päättyy 120 min maaliviivan ylityksestä. Vastalauseen vastaanottaja merkkaa kellonajan, jolloin hän vastaanottaa vastalauseen. Jos aika ylittyy vastalausetta ei käsitellä ja kilpailija menettää myös valitusoikeuden liiton hallitukselle. Mikäli vastalause hyväksytään, maksusta palautetaan 50 % kilpailijalle. Mikäli kilpailija on tyytymätön tuomarineuvoston päätökseen, asiasta voi tehdä kirjallisen valituksen liiton hallitukselle 14 vrk:n kuluessa. Valitukseen tulee liittää valituksenkäsittelymaksu, jonka suuruuden päättää liiton hallitus. Mikäli valitus hyväksytään, maksu palautetaan kilpailijalle. Maksut: Vastalausemaksu on 200 €, valituksen käsittelymaksu 300 €.

Löytötavarat

Tapahtuman kaikki löytötavarat toimitetaan kilpailun jälkeisellä viikolla Suomen Löytötavarapalveluun, joka perii omistajilta tavaroista lakisääteiset korvaukset sekä muut kulut käytettävän palvelun mukaisesti. Kadonneita varusteitaan voi tiedustella suoraan Löytötavarapalvelun Jyväskylän yksiköstä:

Puh. 0600 03393 (1,98 €/min + pvm), www.loytotavara.net

Joukkueviesti

Joukkueella on käytössään yksi numerolappu, joka laitetaan suoraan pyöräosuuden suorittajalle. Toisessa vaihdossa (pyöräily-juoksu, T2) numerolappu luovutetaan juoksuosuuden suorittajalle.

Joukkuekisan vaihdot tapahtuvat seuraavasti:

 1. Vaihto: Vaihto tapahtuu vaihtoalueella kilpailunumeron osoittamassa paikassa pyörätelineillä luovuttamalla ajanottotagi seuraavalle viestinviejälle.
 2. Vaihto: Vaihto tapahtuu vaihtoalueella kilpailunumeron osoittamassa paikassa pyörätelineillä luovuttamalla ajanottotagi ja numerolappu seuraavalle viestinviejälle.

Pyöräilyosuuden valvonta

Pyöräilyosuutta valvotaan järjestäjän puolesta. Rangaistavia rikkeitä ovat: peesaaminen, rinnakkainajo muutoin kuin ohitustilanteessa, ryhmässäajo, vaarallinen ohitus, kaistarike (kilpailijan tulee käytettävä tien oikeaa reunaa), epäurheilijamainen käytös (esim. juomapullon heittäminen muualla kuin merkityillä alueella).Reitillä suoritetaan valvontaa moottoripyöristä.

Peesikieltoalue on 10 m. Matka mitataan edellä ajavan takapyörästä takana ajavan etupyörään. Kilpailijan ohitus katsotaan tapahtuneeksi, kun ohittavan etupyörän taso ylittää ohitettavan vastaavan tason. Rinnakkainajo on ehdottomasti kielletty ja ohitetun tulee jättäydyttävä 10 m etäisyydelle ohittajasta 30 sekunnin kuluessa. Jättäyytymisen aikana ajolinjan muuttaminen vasemmalle katsotaan peesaukseksi. Peesikieltomatka muihin ajoneuvoihin on 35 m.

Kilpailussa keskiviivaa ei saa ylittää edes ohitustilanteessa. Reitillä tulee kierroksella ohituksia ja on tärkeätä, että nopeammat pääsevät sujuvasti ohittamaan. Keskiviivan ylitystä valvotaan turvallisuussyistä, koska kilpailijat ajavat kumpaankin suuntaan. Keskiviivan ylitys johtaa suoraan hylkäämiseen.

Kilpailijan tehdessä rikkeen valvoja ilmoittaa pillillä ensimmäisen varoituksen. Rikkeen jatkuessa/toistuessa valvoja ilmoittaa pillillä ja nostaa keltaisen kortin sekä huutaa kilpailijan numeron. Kilpailijan numero toistetaan niin monta kertaa, että kilpailija on ymmärtänyt rikkeen. Kilpailija voi saada useamman kuin yhden keltaisen kortin (=5min rangaistus) ja 3 keltaista korttia tarkoittaa hylkäämistä. Kilpailija voi saada myös suoraan punaisen kortin (=hylkääminen).

Rangaistukset:

1. Huomautus (pilli)
2. 5 min rangaistus (keltainen kyltti)
3. Hylkääminen kilpailusta (punainen kyltti)

Viiden minuutin (5 min) rangaistukset kärsitään penaltyboxissa, joka sijaitsee vaihtoalueella. Jokainen rangaistuksen saanut kilpailija huolehtii itse penaltyboxiin menosta. Kilpailijan tulee ilmoittaa/näyttää kilpailunumero penaltyboxin valvojalle, joka kirjaa tiedot ylös. Pyöräilyn valvojat merkkaavat rangaistuksen saaneen kilpailijan numeron ylös ja listat tarkastetaan kilpailun jälkeen. Mikäli kilpailija ei ole suorittanut rangaistusta, se johtaa hylkäämiseen.

Valvonnalla tulemme takaamaan tasapuolisen ja turvallisen kilpailun.