Junioritiimi

Mitalisadetta Kuopiosta

junnutiimi-sponssit-banneri-uusi

Perinteisessä Kuopio-triathlonissa saatiin päivän mittaan ihan oikeaakin sadetta, mutta myös mitalisadetta Junioritiimin urheilijoille. Kuopion kilpailu oli järjestäjien ilmoituksen mukaan viimeinen tässä muodossaan, joten pieni osa suomalaista triathlonhistoriaa ainakin muuttaa muotoaan? No oli Kuopiossa uuden alkuakin nähtävissä, sillä siellä kisattiin ensimmäistä kertaa 15- ja 17- sarjoissa Suomen mestaruuksista uudella matkalla eli Super Sprintissä. Tässä nuorille hyvin sopivassa kilpailumuodossa uitiin 300m, pyöräiltiin 12km ja juostiin 3km.

15-vuotiaissa oli tiimistä mukana tytöiisä Olivia ja pojissa OP. Molemmat saivat tehtyä hyvät ja onnistuneet suoritukset ja molemmille tuli palkintona kirkkaimat SM-mitalit kotiin viemisinä.

17-vuotiaissa oli mukana Mika ja Rita ja matkana edelleen suopersprintti. Mika nappasi kotiyleisön edessä pronssia ja sairasteluista kärsinyt Rita puristi itsensä puolikuntoisenakin neljännelle sijalle.

19-vuotiaiden sarjoissa kilpailtiin perusmatkalla (1,5km-40km-10km) ja tiimistä mukana olivat Reetta sekä Robin (17v), joka haki itselleen pidemmän matkan kisaa osallistumalla 19-sarjaan. Kylmä, sateinen ja tuulinen sää tekivät kisasta vielä haastavamman. Lopputuloksissa Robin oli toinen ja Reetta kolmas.

Junioritiimin kesä on mennyt hienosti ja Nuorten Suomen Cupin tilanteessa useampi tiimiläinen on ennen päätöskilpailua aivan kärkikahinoissa mukana. Ensi viikonloppuna on Cupin viimeinen osakilpailu Helsinki City Triathlonissa, jonne tiimiläisistä ovat tulossa mukaan ainakin Olivia ja Robin.

op_ja_olivia_juoksu

Kuvassa 15-vuotiaiden Suomen Mestarit Olli-Pekka Laitila ja Olivia Lammivaara

mika_olivia_rita

Tyytyväiset supersprinttaajat maalissa: Mika, Olivia ja Rita

Kiitokset valokuvista Lauri Lammivaaralle 😉