Ilmoittaudu

Puolimatkan alustavat kilpailuohjeet sekä reittikartat

Sarjat: Miehet/Naiset: Yleinen, 18-19, 20-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-70, 70+, joukkueviesti

Lähtö: Lauantai 20.7. Porrastetusti alkaen klo 11.00

Matkat: uinti 1,9 km – pyöräily 90 km – juoksu 21,1 km

Palkinnot: Miesten ja naisten yleinen sarja, kolme nopeinta aikaa palkitaan rahapalkinnoin.

Ikäluokkasarjoissa palkitaan joka sarjan 3 parasta lahjakortilla/tuotepalkinnoin sekä SM-mitaleilla edustuskelpoiset urheilijat

Joukkueviestissä nopein joukkue palkitaan tavarapalkinnoin.

**Rahapalkinnot ovat veronalaista tuloa. Tuloista vähennetään ennakonpidätykset ja muut lakisääteiset kulut. 

Kilpailutoimisto

Saavuttuasi tapahtumapaikalle, käy rekisteröitymässä ja hakemassa kilpailumateriaali kilpailutoimistosta.
Huom. kilpailutoimisto sijaitsee Joroisten urheilutalolla, tapahtumakeskuksen yhteydessä.

Kilpailutoimiston aukioloajat:

 • Torstaina 18.7.2019 klo 16.00-20.00
 • Perjantaina 19.7.2019 klo 10.00-22.00
 • Lauantaina 20.7.2019 klo 06.00-09.00

Huom. kilpailumateriaali luovutetaan vain henkilökohtaisesti kilpailijalle. Varaudu esittämään henkilöllisyystodistus. 

Pakolliset kilpailuinfot

Jokaisen kilpailijan tulee käydä yhdessä kilpailuinfossa. Infot ovat sisällöltään samankaltaisia ja vain niissä on esillä viimeisin tieto reittiin, turvallisuuteen ja olosuhteisiin vaikuttavista tekijöistä. Kilpailuinfot pidetään Joroisten urheilutalolla, tapahtumakeskuksessa sijaitsevan kilpailukanslian yhteydessä seuraavasti:

 • Pe 19.7. klo 17.00, 19.00 ja 21.00 suomeksi ja klo 16.00 englanniksi
 • La 20.7. klo 8.00

Ennen kilpailua

Numeroi varusteesi (pyörä, kypärä, varustepussit) järjestäjältä saaduilla kilpailunumeroilla hyvissä ajoin ennen varusteiden viestiä vaihtoalueelle.

Kilpailunumerotatuoinnit (2 kpl) kiinnitetään molempiin olkavarsiin. Tatuointi kiinnitetään puhtaalle ja kuivalle iholle. Poista suojapaperi ja paina tatuoinnin mustepuoli ihoa vasten. Tarkista, että numero on oikeinpäin. Pidä tatuointi paikoillaan ja kastele tatuointi kauttaaltaan märällä paperilla ja odota 40 sekuntia. Ota paperi varovasti pois iholta.

Jokaisen kilpailijan tulee merkitä kilpailunumeronsa taakse yhteyshenkilön puhelinnumero kilpailun aikana. Yhteyshenkilöllä on oltava tiedossa kilpailijan henkilötunnus ja muut keskeiset kilpailijan terveyteen vaikuttavat tekijät, kuten allergiat. Yhteyshenkilön tulisi olla tavoitettavissa kilpailun aikana, joten toinen kilpailija ei tähän tehtävään sovellu.

Toimita juoksuvarusteesi valmiiksi urheilutalolle, pihassa olevaan vaihtotelttaan (T2). Varusteet laitetaan järjestäjältä saamaasi varustepussiin (T2, vihreä) ja ripustetaan oman kilpailunumeron kohdalle. Varusteiden vieminen on mahdollista:

 • perjantaina 19.7. klo 19.00-22.00
 • lauantaina 20.7. klo 7.00-9.00

Pyörän katsastus Valvatuksella (T1) perjantaina 19.7. klo 19.00-22.30. Perjantain aikana katsastetut pyörät jäävät valmiiksi vaihtoalueelle. Järjestäjä kehottaa suosimaan perjantain katsastusta ruuhkien välttämiseksi. Lauantaiaamuna pyörän katsastus on mahdollista klo 9.00-10.00.

Katsastuksessa huomioidaan seuraavat asiat: Pyörän ja pyöräilykypärän tulee olla numeroituna järjestäjältä ko. tarkoitukseen saadulla numerolla katsastukseen saavuttaessa. Lisäksi tarkastetaan jarrujen toimivuus sekä pyöräilykypärän kiinnitys sekä kunto. Järjestäjä voi velvoittaa kilpailijaa korjaamaan puutteet. Katsastuksen jälkeen vie pyörä telineeseen kilpailunumeroasi vastaavaan kohtaan. Pyörä tulee ripustaa telineeseen ohjaustangon jarrukahvoista numeron puolelle telinettä.

Perjantaina pyörän katsastuksen aikaan klo 19.00-22.30 parkkipaikka on teollisuusalueella (Kuopiontie 449, Joroinen), Kukkolaa vastapäätä. Tien reunaan pysäköinti on ehdottomasti kielletty. Muulloin kaikki parkkeeraaminen Valvatuksella (uinti, T1) tapahtuu yleisöparkkipaikalla raviradalla, n. 800 m päässä rannasta. Parkkipaikalle ajetaan opastetusti uuden VT5 kautta, Joroisten rampista pohjoiseen päin. Parkkipaikalle on pääsy myös sulkujen aikana.

Uintipaikalla (T1) Kukkolan edessä (Kuopiontie 446) on pysähtyminen ja pysäköinti kielletty. Alueella on liikenteenohjaus.

Kilpailijakuljetus lauantaina

Kilpailijakuljetus perjantaina pyöränsä katsastaneille kilpailukeskuksesta Teboilin piha-alueelta Valvatukselle (T1) lauantaina 21.7. klo 9.00-10.00. Auto lähtee non-stoppina n. 15 minuutin välein, ole ajoissa paikalla. Linja-autoon pääsee ainoastaan kilpailijarannekkeella. Lauantaiaamuna pyöränsä katsastavien suositellaan siirtyvän pyörällä kilpailukeskuksesta Valvatukselle.

Pyöräilyreitti on suljettu muulta liikenteeltä lauantaina 20.7. klo 10.00-17.30, huomio tämä liikkumisessasi. Sulkuaika voi olla ilmoitettua lyhyempi.

Arvotavarasäilytys (esim. autonavaimille) toimii kilpailutoimistossa, Urheilutalolla lauantaina 20.7. klo 8.00-21.00. Säilytyksen hinta 5 € käteismaksuna. Arvotavarasäilytys tapahtuu kilpailijan omalla vastuulla. 

Kilpailu

Lähtöalueelle saapuminen

Kilpailijat saapuvat Valvatukselle (uinti, T1) kilpailijakuljetuksella kilpailukeskuksesta tai pyörällä Urheilutalolta. Huom! Mikäli saavut uintipaikalle omalla ajoneuvolla, ota huomioon poikkeukselliset liikennejärjestelyt. Lähin parkkipaikka on yleisöpysäköintialue raviradalla, n. 800 metrin päässä lähtöalueelta. Kukkolan edessä on pysähtyminen ja pysäköiminen kielletty.

Kilpailijan varusteet tulee olla merkattuna järjestäjältä saaduilla numeroilla uinnin lähtöalueelle saavuttaessa.

Ajanottotägi kiinnitetään vasempaan nilkkaan punainen osa ulospäin. Sirun tulee olla aina päällimmäisenä ja näkyvissä, joten älä jätä sitä esimerkiksi märkäpuvun lahkeen, sukan tai kompressiosäärystimen alle.

Järjestäjä ja tulospalvelu eivät vastaa puuttuvista tai virheellisistä ajoista, mikäli siru on kiinnitetty vastoin ohjeita.

Pyörä on viety katsastuksen jälkeen numeroidulle paikalle.

 • Saat tarkistaa/lisätä/poistaa varusteita pyörästäsi ennen starttia. Älä jätä renkaisiin täyttä painetta yöksi, vaan pumppaa tarvittava paine ennen starttia.
 • Maassa pyörän vierellä ei saa olla varusteita kilpailun alettua.
 • Ylimääräiset varusteet (esim. vaihto- tai lämmittelyvaatteet) laitetaan järjestäjältä saatuun mustaan varustepussiin. Rannassa pussi jätetään ennen lähtöä mustien pussien jättöpaikalle. Pussit kuljetetaan järjestäjän toimesta kilpailukeskukseen, jossa ne ovat noudettavissa heti kilpailun jälkeen. Kuljetettavaksi otetaan ainoastaan varusteita, jotka ovat järjestäjältä saadussa mustassa pussissa. Älä jätä arvoesineitä pussiin (kts. arvotavarasäilytys). Mustan pussin voi vaihtoehtoisesti antaa rannassa myös huoltojoukoille.
 • Kypärä ja muut pyöräilyvarusteet laitetaan järjestäjältä saadussa varustepussissa (T1, pinkki) varustepussitelineeseen oman kilpailunumeron kohdalle.
 • Pyöräilykengät saavat olla polkimissa kiinni. Juomapullot ja geelit saavat olla kiinni pyörässä.

Älä laita kilpailunumeroa uintiosuudelle märkäpuvun alle vaan varustepussiin.

Uinnin verryttely on mahdollista ennen starttia. Järveen meno ja poistuminen verrytellessä ainoastaan mustan rantautumiskaaren kohdalta. Verryttely päättyy klo 10.45. Vaihto-/pyöräalue tyhjennetään klo 10.50. Kilpailijat siirtyvät yleisö-/lähtökarsina-alueelle.

Mikäli vielä lähtöalueella havaitset puutteita tai ongelmia järjestäjiltä saamissasi varusteissa, saat mahdollisuuksien mukaan täydennystä rannassa sijaitsevalta infopisteeltä.

Musiikkilaitteiden käyttö kilpailusuorituksen aikana on kielletty turvallisuussyistä.

Älä pue märkäpukua päällesi liian aikaisin, erityisesti jos sää on lämmin!

Lähtö

Lähtö tapahtuu rolling start -menetelmällä alkaen klo 11.10. Rolling startin aikaikkuna on 25min, jolloin kaikkien kilpailijoiden tulee olla uintiosuudella.
Rannalle rakennetaan lähtökarsina, jossa on merkitty kyltein uintiosuuden tavoiteaikoja. Toivomme osallistujien ryhmittyvän lähtöalueelle oman uintitason mukaan, jolloin jokaiselle löytyy tilaa vedestä. Vasta ajanottolinjan ylitettyä alkaa kunkin kilpailijan kilpailuaika.

Poikkeuksena seuraavat lähtöajat:

 • Miesten yleinen sarja, sekä N/M 70+ -sarja, jotka lähtevät yhteislähtönä klo 11.00.
 • Naisten yleinen sarja lähtee yhteislähtönä klo 11.05

Uinti

Uintireitti kierretään yhden (1) kerran, merkkipoijut jäävät uimarin oikealle puolelle.

Uintireitillä on kaksi saarta, joihin saa rantautua. Saaria ei saa käyttää matkan edistämiseen, uintia on jatkettava rantautumiskohdasta. Valvontaveneistä ja poijuista saa ottaa tarvittaessa tukea, mutta jos joudut nousemaan veneen kyytiin, katsotaan suoritus keskeytyneeksi.

Uinnin ja pyöräilyn vaihto

Ota varustepussi (T1, pinkki), laita uinnissa käyttämäsi varusteet pussiin (mukaan lukien uimalakki), sulje pussi huolella ja toimita se niille varattuun luovutuspisteeseen. Varustepussit toimitetaan kilpailukeskukseen järjestäjän toimesta.

Laita kilpailunumero pyöräilyosuudelle. Numero tulee olla pyöräillessä takana ja kypärä päässä remmi kiinnitettynä ennen kuin otat pyörän telineestä.

Taluta pyörä mäen päällä olevalle pyöräilyosuuden aloituspaikalle.

Pyöräily

Puolimatkalla on peesikielto 10 m (edellä menevän takarenkaasta takana ajavan eturenkaaseen 10 m).

Aloita pyöräily ylitettyäsi pyöräilyosuuden aloituspaikan merkkiviiva.
Pyöräilyreitti kierretään kahtena kierroksena. Vaihtoon tullessa ajetaan kilpailukeskuksessa olevalle vaihtopaikalle. Tutustu pyörätelinealueeseen ennen kilpailua.
Pyörän päältä tulee nousta merkityllä alueella. Taluta pyörä ja ripusta se satulasta telineeseen kilpailunumeroasi vastaavaan numeroväliin. Varsinaisia kilpailunumerokohtaisia paikkoja ei ole. Pyörän jättäminen muualle kuin telineeseen johtaa kilpailusuorituksen hylkäämiseen. Kypärän saa avata vasta, kun pyörä on nostettu telineeseen.
Jokainen kilpailija vastaa omasta välinehuollostaan (vararenkaat/varaosat). Mahdollisten huolto- ja paikkaustoimenpiteiden ajaksi on aina siirryttävä pientareelle.

Mikäli joudut keskeyttämään kilpailusuorituksen pyöräilyosuudella, siirry pientareelle ja ota yhteys lähimpään liikenteenohjaajaan. Keskeyttänyt kilpailija kuljetetaan evakuointipaikoille moottoripyörän kyydissä. Evakuointipisteistä keskeyttäneet kuljetetaan henkilöautoilla kilpailukeskukseen, mutta varaudu odottamaan paluukuljetusta. Välitöntä ensiapua ja/tai sairaalahoitoa tarvitsevat kuljetetaan ambulanssilla. Pyörä toimitetaan kilpailijalle pyöräilyreitin tiesulun päätyttyä. Jokainen kanssakilpailija on velvollinen viemään eteenpäin viestiä reitillä keskeyttäneestä kilpailijasta.

Pyöräilyreitin kuvaus, puolimatka

P ajetaan kahtena kierroksena.  90km pyöräilyreitti koostuu kahdesta (2) 43km kierroksesta sekä siirtymäosuudesta (4km) Valvatukselta kilpailukeskukseen. Pyöräily ajetaan samoilla tieosuuksilla kuin aikaisempinakin vuosina, mutta kääntöpaikat ovat Tiemassaarella (entisen reitin huoltopisteiden kohdalla) sekä Varkauden suuntaan ajettaessa Palviaisten mäen päällä.

Pyöräilyn ja juoksun vaihto

Jätä pyöräsi vaihtoalueelle omaa kilpailunumeroasi vastaavaan kohtaan. Tutustu alueeseen ennakkoon!

Ota juoksuvarustepussi (T2, vihreä) telineestä, oman kilpailunumerosi osoittamasta kohdasta. Varusteet vaihdetaan varustepussitelineiden edessä. Laita kaikki pyöräilyssä käyttämäsi varusteet pussiin, ja laita se takaisin omalle paikallesi telineeseen.

Juoksuvarusteiden vieminen vaihtoalueelle (T2) on mahdollista

 • perjantaina 20.7. klo 19.00-22.00
 • lauantaina 21.7. klo 7.00-9.00

Juoksu

Kilpailunumero tulee olla juostessa edessä. Juoksureitti kierretään neljä (4) kertaa. Reitti kiertelee Joroisten kirkonkylän taajama-alueella, kts. kartta (puolimatka 21,1 km). Maali sijaitsee urheilukentällä. Ajanotto päättyy 8h rolling startin päättymisestä.

Maalissa

Luovuta ajanottotägi järjestäjälle maalialueella. Luovuttamattomista tägeistä peritään 30 €:n sakkomaksu. Jos keskeytät kilpailun, toimita tägi ja ilmoita keskeytyksestä välittömästi kilpailutoimistoon (Urheilutalossa).

Lämmittelyvarusteet (musta pussi) ovat noudettavissa välittömästi maaliintulon jälkeen urheilutalon kentän puoleiselta seinustalta. Uima- ja juoksuvarusteet (pinkki ja vihreä pussi) sekä pyörä ovat noudettavissa kilpailukeskuksesta kilpailun jälkeen. Noutoalue aukeaa viimeistään klo 16.00. Kaikki varusteet on noudettava klo 21.00 mennessä. Varusteet luovutetaan ainoastaan kilpailijaranneketta vastaan.

Puolimatkan osanottomaksu sisältää kattavan ruokailun kilpailun jälkeen. Ruokailu- ja elpymisalue on vain kilpailijoille ja pääsy sinne on ainoastaan kilpailijarannekkeella.
Kilpailijaruokailu sijaitsee Joroisten Urheilutalolla, sisällä.

Maaliintulon jälkeen saat Finisher-paitasi kilpailijaruokailun yhteydessä.

Miesten pesutilat sijaitsevat urheilutalolla ja naisten pesutilat ovat urheilukentän huoltorakennuksella.

Palkintojenjako urheilukentällä klo 18.00.

Ajanotto päättyy 8h startista. Mikäli maalilinjaa ei ole tähän mennessä ylitetty, suoritus katsotaan keskeytyneeksi.

Kilpailujärjestäjän hallussa olleet varusteet on tarkistettava välittömästi paikan päällä luovutuksen jälkeen. Mikäli jotain puuttuu, on siitä ilmoitettava järjestäjälle välittömästi.

Keskeyttäminen

Jos joudut keskeyttämään, palauta ajanottotägi kilpailutoimistoon, joka on Urheilutalon sisällä.

Puolimatkan joukkueviesti

Joukkueella on käytössään yksi numerolappu, joka laitetaan suoraan pyöräosuuden suorittajalle. Toisessa vaihdossa (pyöräily-juoksu, T2) numerolappu luovutetaan juoksuosuuden suorittajalle.

Joukkuekisan vaihdot tapahtuvat seuraavasti:

 1. Vaihto (Valvatuksella, T1): Vaihto tapahtuu järjestäjän rajaamilla alueilla luovuttamalla ajanottotägi seuraavalle viestinviejälle.
 2. Vaihto (urheilutalolla, T2): Vaihto tapahtuu järjestäjän rajaamilla alueilla luovuttamalla ajanottotägi ja numerolappu seuraavalle viestinviejälle.

Joukkueviestin uimari pääsee rannasta pois yleisökuljetuksen kyydissä. Yleisökuljetus lähtee yleisöparkkipaikalta, n. 800 metriä uimapaikalta. Auto jättää pois kyydistä Liikenneasema Jari-Pekan pihassa, josta matkaa kilpailukeskukseen n. 500 m.

Kilpailukeskuksessa on käytössä pesutilat heti oman suorituksen jälkeen (miehille urheilutalolla, naisille urheilukentän huoltorakennuksella). Kilpailun jälkeinen ruokailu tapahtuu  urheilutalolla, jonne pääsee kilpailijarannekkeella. Ruokailu- ja elpymisalue aukeaa klo 14.00, lämmin ruoka on tarjolla klo 15.00 alkaen.

Viralliset huoltopisteet, puolimatka

Finntriathlonin virallinen urheiluravinnekumppani on Maxim, joten huoltopisteillä on tarjolla Maxim -urheilujuomaa sekä geelejä. Urheilujuoma on appelsiinin makuinen ja vahvuudeltaan 5%. Geelejä niitä on tarjolla juoksun huoltopisteillä. 

Huolto 1: Valvatuksella ennen uintia sekä uinnin ja pyöräilyn vaihdossa (T1): vesi/urheilujuoma mukeissa tai omaan pulloon, banaani
Huolto 2: Valvatuksella ennen uintia: vesi mukeissa
Huolto 3: Pyöräilyosuudella
Huolto 4: Pyöräilyosuudella
Huolto 5: Juoksuosuudella kilpailukeskuksessa jokaiselle kierrokselle lähdettäessä (tässä järjestyksessä): Maxim-energiageeli, Maxim-urheilujuoma, vesi, appelsiini+banaani+suola+suolakurkku, cola ja vesi. Lisäksi huoltopisteellä on WC
Huolto 6: Juoksuosuudella n. 2km kohdalla: märät pesusienet. Tämä huoltopiste käytössä vain, jos lämpötila on yli 22 astetta
Huolto 7: Juoksuosuudella n.2,6 km kohdalla (tässä järjestyksessä): Maxim-energiageeli, Maxim-urheilujuoma, vesi, appelsiini+banaani+suola+suolakurkku, cola ja vesi. Lisäksi huoltopisteellä on WC
Huolto 8: Maalissa urheilukentällä: vesi ja urheilujuoma mukeissa, sekä Maxim-patukat.

Urheilujuoma: Maxim (orange).

Turvallisuussyistä kaikkien pullojen palautus pyöräilyosuudella ainoastaan merkityllä alueella pyöräilyn huoltopisteen läheisyydessä. Myös roskien heittäminen muualla kuin huoltopisteiden läheisyydessä on kielletty. Pullon pudottaminen tai roskien heittäminen muualla kuin merkityllä alueella johtaa viiden (5) minuutin aikarangaistukseen penaltyboxissa urheilutalolla (pyöräilyn ja juoksun vaihto, T2).

Pyöräilyosuudella ainoastaan järjestäjän huolto, oma huolto ehdottomasti kielletty.

Juoksun oma huolto merkityllä alueella Urheilutiellä n. 600 m maalialueelta.

Kilpailijan huoltaminen muualla kuin merkityllä alueella johtaa hylkäämiseen/sulkemiseen kilpailusta.

WC:t

Uinnin lähtöalueella, jokaisella huoltopisteellä sekä pyörä-juoksuvaihtoalueella (T2)

Pyöräilyosuuden valvonta

Pyöräilyosuutta valvotaan järjestäjän puolesta. Rangaistavia rikkeitä ovat: peesaaminen, rinnakkainajo muutoin kuin ohitustilanteessa, ryhmässäajo, vaarallinen ohitus, kaistarike (kilpailijan tulee käyttää tien oikeaa reunaa), epäurheilijamainen käytös (esim. juomapullon heittäminen muualla kuin merkityllä alueella). Reitillä suoritetaan valvontaa moottoripyöristä sekä erillisistä kiinteistä pisteistä.

Peesikieltoalue on 10 m. Matka mitataan edellä ajavan takapyörästä takana ajavan etupyörään. Kilpailijan ohitus katsotaan tapahtuneeksi, kun ohittavan etupyörätaso ylittää ohitettavan vastaavan tason. Rinnakkainajo on ehdottomasti kielletty ja ohitetun tulee jättäytyä 10 m etäisyydelle ohittajasta 30 sekunnin kuluessa. Jättäytymisen aikana ajolinjan muuttaminen vasemmalle katsotaan peesaukseksi. Peesikieltomatka muihin ajoneuvoihin on 35 m.

Kilpailussa keskiviivaa ei saa ylittää edes ohitustilanteessa. Reitillä tulee kierroksella ohituksia ja on tärkeää, että nopeammat pääsevät sujuvasti ohittamaan. Keskiviivan ylitystä valvotaan turvallisuussyistä, koska kilpailijat ajavat kumpaankin suuntaan. Keskiviivan ylitys johtaa suoraan hylkäämiseen.

Kilpailijan tehdessä rikkeen valvoja ilmoittaa pillillä ensimmäisen varoituksen. Rikkeen jatkuessa/toistuessa valvoja ilmoittaa pillillä ja nostaa keltaisen kortin sekä huutaa kilpailijan numeron. Kilpailijan numero toistetaan niin monta kertaa, että kilpailija on ymmärtänyt rikkeen. Kilpailija voi saada useamman kuin yhden keltaisen kortin (=5min rangaistus) ja 3 keltaista korttia tarkoittaa hylkäämistä. Kilpailija voi saada myös suoraan punaisen kortin (=hylkääminen).

Rangaistukset:

 1. Huomautus (pilli)
 2. 5 min rangaistus (keltainen kyltti)
 3. Hylkääminen kilpailusta (punainen kyltti)

Viiden minuutin (5 min) rangaistukset kärsitään penaltyboxissa, joka sijaitsee pyöräilyn kääntöpaikalla (4km, 47km ja 90km kohdalla). Jokainen rangaistuksen saanut kilpailija huolehtii itse penaltyboxiin menosta. Kilpailijan tulee ilmoittaa/näyttää kilpailunumero penaltyboxin valvojalle, joka kirjaa tiedot ylös. Pyöräilyn valvojat merkkaavat rangaistuksen saaneen kilpailijan numeron ylös ja listat tarkastetaan kilpailun jälkeen. Mikäli kilpailija ei ole suorittanut rangaistusta, se johtaa hylkäämiseen.

Valvonnalla tulemme takaamaan tasapuolisen ja turvallisen kilpailun.