Ilmoittaudu

Pikatriathlonin kilpailuohjeet sekä reittikartat

Sarjat: Miehet/Naiset kilpa, Pojat/Tytöt 17 ja 19 sekä kuntosarja ja joukkueviesti

Lähtö: perjantaina 19.7. klo 17.00 alkaen.

Matkat: uinti 400 m – pyöräily 20 km – juoksu 5,5 km

Palkinnot: Kilpailussa on rahapalkinnot sekä miehille että naisille (300€-200€-100€). Miesten rahapalkinnoista kilpailee kaikki ne sarjat, jotka lähtevät samaan aikaan (kilpa, 19v ja 17v) ja naisten rahapalkinnoista ne, jotka lähtevät samassa lähdössä (kilpa, 19v ja 17v). Kuntosarja lähtee omassa lähdössään eikä kilpaile rahapalkinnoista. Joukkueviestissä nopein joukkue palkitaan tavarapalkinnoilla.

Kilpailutoimisto

Saavuttuasi tapahtumapaikalle, käy rekisteröitymässä ja hakemassa kilpailumateriaali kilpailutoimistosta.
Huom. Kilpailutoimisto sijaitsee Joroisten urheilutalolla, tapahtumakeskuksen yhteydessä. Pikatriathlonin rekisteröinti klo 15.30 mennessä!
Kilpailukanslian aukioloajat:

 • Torstaina 18.7.2019 klo 18.00-20.00
 • Perjantaina 19.7.2019 klo 12.00-21.00

Kilpailuinfo

Pikatriathlonin kilpailuinfo pidetään Joroisten urheilutalolla, kilpailutoimiston yhteydessä.

 • Perjantaina 19.7.2019 klo 15.00

Ennen kilpailua

Numeroi varusteesi (pyörä, kypärä, varustepussit) järjestäjältä saaduilla kilpailunumeroilla hyvissä ajoin ennen saapumista vaihtoalueille.

Kilpailunumerotatuoinnit (2 kpl) kiinnitetään molempiin olkavarsiin. Tatuointi kiinnitetään puhtaalle ja kuivalle iholle. Poista suojapaperi ja paina tatuoinnin mustepuoli ihoa vasten. Tarkista, että numero on oikeinpäin. Pidä tatuointi paikoillaan ja kastele tatuointi kauttaaltaan märällä paperilla ja odota 40 sekuntia. Ota paperi varovasti pois iholta.

Jokaisen kilpailijan tulee merkitä kilpailunumeronsa taakse yhteyshenkilön puhelinnumero kilpailun aikana. Yhteyshenkilöllä on oltava tiedossa kilpailijan henkilötunnus ja muut keskeiset kilpailijan terveyteen vaikuttavat tekijät, kuten allergiat. Yhteyshenkilön tulisi olla tavoitettavissa kilpailun aikana, joten toinen kilpailija ei tähän tehtävään sovellu.

Toimita juoksuvarusteesi valmiiksi urheilutalon vaihtoalueelle (T2). Varusteet laitetaan järjestäjältä saamaasi varustepussiin (T2, vihreä) ja ripustetaan oman kilpailunumeron kohdalle. Varusteiden vieminen on mahdollista perjantaina 19.7. klo 13.00-16.00. Huomioikaa Lasten Triathlonin osallistujat vaihtoalueella klo 15.00 jälkeen

Perjantaina 19.7. pyöräilyreitti on suljettu muulta liikenteeltä klo 15.00-18.30. Tämä kannattaa ottaa huomioon etenkin huoltajien liikkumisessa. Tiesulku avataan heti viimeisen kilpailijan poistuttua reitiltä.

Arvotavarasäilytys (esim. autonavaimille) toimii kilpailutoimistossa, urheilutalolla perjantaina 19.7. klo 16.00-21.00. Säilytyksen hinta 5 € käteismaksuna. Arvotavarasäilytys tapahtuu kilpailijan omalla vastuulla.

Kilpailu

Lähtöalueelle saapuminen

Kilpailijoiden suositellaan käyttävän pyörää siirtymiseen kilpailukeskuksesta uintipaikalle Valvatukselle (T1).

Ajoneuvon pysäyttäminen tai pysäköinti uintipaikan (T1) läheisyyteen, Kukkolan eteen on kielletty. Lähin parkkipaikka on yleisöpysäköintialue raviradalla, n. 1000 metrin päässä uinnin lähtöpaikalta. Parkkipaikalle ajetaan opastetusti uuden VT5 kautta, Joroisten rampista pohjoiseen päin. Parkkipaikalle on pääsy myös sulkujen aikana.

Kilpailijan varusteet tulee olla merkattuna järjestäjältä saaduilla numeroilla uinnin lähtöalueelle saavuttaessa.

Ajanottotägi kiinnitetään vasempaan nilkkaan punainen osa ulospäin. Tägin tulee olla aina päällimmäisenä ja näkyvissä, joten älä jätä sitä esimerkiksi märkäpuvun lahkeen, sukan tai kompressiosäärystimen alle.

Järjestäjä ja tulospalvelu eivät vastaa puuttuvista tai virheellisistä ajoista, mikäli tägi on kiinnitetty vastoin ohjeita.

Rannassa kilpailija siirtyy pyörän katsastuksen kautta lähtöalueelle. Katsastus alkaa klo 15.45 ja loppuu 16.30.

Vie pyörä telineeseen osoitettuun kohtaan. Pyörä tulee ripustaa telineeseen ohjaustangon jarrukahvoista numeron puolelle telinettä.

 • Maassa pyörän vierellä ei saa olla varusteita.
 • Ylimääräiset varusteet (esim. vaihto- tai lämmittelyvaatteet) laitetaan järjestäjältä saatuun mustaan varustepussiin. Rannassa pussi jätetään ennen lähtöä mustien pussien jättöpaikalle. Pussit kuljetetaan järjestäjän toimesta kilpailukeskukseen, jossa ne ovat noudettavissa kilpailun jälkeen. Kuljetettavaksi otetaan ainoastaan varusteita, jotka ovat järjestäjältä saadussa mustassa pussissa. Älä jätä arvoesineitä pussiin (kts. arvotavarasäilytys). Mustan pussin voi vaihtoehtoisesti antaa rannassa myös huoltojoukoille.
 • Kypärä ja muut pyöräilyvarusteet laitetaan järjestäjältä saadussa varustepussissa (T1, pinkki) varustepussitelineeseen oman kilpailunumeron kohdalle.
 • Pyöräilykengät saavat olla polkimissa kiinni. Juomapullot ja geelit saavat olla kiinni pyörässä.

Älä laita kilpailunumeroa uintiosuudelle.

Uinnin verryttely on mahdollista ennen starttia. Järveen meno ja poistuminen verrytellessä ainoastaan mustan rantautumiskaaren kohdalta. Verryttely päättyy klo 16.45. Vaihto-/pyöräalue tyhjennetään klo 16.50. Kilpailijat siirtyvät yleisö-/lähtökarsina-alueelle.

Mikäli vielä lähtöalueella havaitset puutteita tai ongelmia järjestäjiltä saamissasi varusteissa, saat mahdollisuuksien mukaan täydennystä rannassa sijaitsevalta infopisteeltä.

Musiikkilaitteiden käyttö kilpailusuorituksen aikana on kielletty turvallisuussyistä.

Lähtö

Lähtö tapahtuu porrastetusti rannalla olevasta lähtökarsinasta seuraavasti:

 • 17.00 Miehet yleinen, 17- ja 19-vuotiaat
 • 17.05 Naiset yleinen, 17- ja 19-vuotiaat
 • 17.10 Kuntosarjat ja joukkueviesti

Asettaudu karsinaan oman tavoiteuintiaikasi mukaisesti. Jos uit alle 5 minuutin, mene joukon kärkipäähän. Jos tiedät, että uintiisi menee yli 10 minuuttia, paikkasi on joukon hännillä. Lähdössä on takuuvarmasti ruuhkaa, älä rynni startissa! Hengitä syvään ja rauhallisesti, ota alkuun oma paikkasi ja lähde uimaan muiden mukana. Letkasta riittää tilaa jokaiselle ja ohituspaikkoja syntyy, kun maltat uida ensimmäiset 100 metriä rauhassa.

Uinti

Uinti tapahtuu Valvatus-järven rannan läheisyydessä (400 m), lähtö rannalta lähtökarsinasta porrastetusti klo 17.00 alkaen. Uintireitti on merkitty punaisilla poijuilla, jotka jäävät uimarin oikealle puolelle.

Uinnin ja pyöräilyn vaihto

Ota varustepussi (T1, pinkki), laita uinnissa käyttämäsi varusteet pussiin (mukaan lukien uimalakki), sulje pussi huolella ja toimita se niille varattuun luovutuspisteeseen. Varustepussit toimitetaan kilpailukeskukseen järjestäjän toimesta.

Laita kilpailunumero pyöräilyosuudelle. Numeron tulee olla pyöräillessä takana. Laita kypärä päähän ja kiinnitä remmi ennen kuin otat pyörän telineestä. Taluta pyörä mäen päällä olevalle pyöräilyosuuden aloituspaikalle.

Pyöräily

Pikamatka on peesivapaa ja siinä noudatetaan Suomen Triathlonliiton (Elite) sääntöä liittyen pyörään. Kaikissa pikatriatlon sarjoissa (pois lukien kuntosarja) käytetään samaa sääntöä:

 • Ainoastaan perinteiset ohjaustangot ovat sallittuja. Ohjaustankojen päät tulee olla tulpattuja
 • Lisätangot ovat sallittuja, jos ne eivät ylitä jarrukahvojen ulointa linjaa.
 • Lisätangot tulee olla tehdasvalmisteisesti yhdistettynä toisiinsa.
 • Jarrukahvoja, eikä vaihdevipuja saa liittää lisätankoihin.
 • Lisätangon korkeimman kohdan ja kyynärtukien matalimman kohdan korkeusero vaakasuunnassa ei saa olla yli 10 cm.
 • Vesipulloja ei saa kiinnittää ohjaustankoon tai lisätankoon.
 • Levykiekon käyttö on kielletty.

Pyöräilyreitti kierretään yhden (1) kerran. Reitti ajetaan liikennesääntöjen mukaisesti ja kaistan oikeaa reunaa käyttäen.

Vaihtoon saavuttaessa pyörän päältä tulee nousta merkityllä alueella. Taluta pyörä ja ripusta se satulasta telineeseen kilpailunumeroasi vastaavaan numeroväliin. Varsinaisia kilpailunumerokohtaisia paikkoja ei ole.

Pyörän jättäminen muualle kuin telineeseen johtaa kilpailusuorituksen hylkäämiseen. Tutustu pyörätelinealueeseen ennen kilpailua. Kypärän saa avata vasta, kun pyörä on nostettu telineeseen.

Pyöräilyreitti kierretään yhden (1) kerran, kts. kartta (pikatriathlon 20 km).

Valvatukselta lähdetään uinnin jälkeen kohti kirkonkylää, kääntöpaikka Teboilin pihalla. Kääntöpaikalta lähdetään ajamaan kohti Varkautta. Rantasalmi/Savonlinna -risteyksestä käännytään oikealle ja jatketaan reittiä, kääntöpaikka VT5-rampin länsipuolella. Samaa reittiä kilpailukeskukseen. Ajetaan yksi kierros. Reitti ajetaan oikeaa kaistaa käyttäen, liikennesääntöjen mukaisesti. 

Pyöräilyn ja juoksun vaihto

Vaihto juoksuun tapahtuu urheilutalon pihassa vaihtoteltassa (T2).

Ota juoksuvarustepussi (T2, vihreä) telineestä, oman kilpailunumerosi osoittamasta kohdasta. Varusteet vaihdetaan varustepussitelineiden luona, oman numeron kohdalla. Laita kaikki pyöräilyssä käyttämäsi varusteet pussiin, ja laita se takaisin telineeseen omalle paikallesi. Tutustu vaihtopaikkaan ennen kilpailua.

Juoksuvarusteiden vieminen urheilutalolle (T2) on mahdollista perjantaina 19.7. klo 13.00-16.00. 

Juoksu

Kilpailunumero tulee olla juostessa edessä. Juoksureitti kierretään yhden (1) kerran. Reitti kiertelee Joroisten kirkonkylän taajama-alueella, kts. kartta. Maali sijaitsee urheilukentällä.

Maalissa

Luovuta ajanottosiru järjestäjälle maalialueella. Luovuttamattomista siruista peritään 30 €:n sakkomaksu. Jos keskeytät kilpailun, toimita tägi ja ilmoita keskeytyksestä välittömästi kilpailutoimistoon (Urheilutalossa).

Finisher-paidan saat maaliintulon jälkeen maalialueelta.

Lämmittelyvarusteet (musta pussi) ovat noudettavissa maaliintulon jälkeen urheilutalon kentän puoleiselta seinustalta. Uinti- ja pyörävarusteet (vihreä ja pinkki pussi) sekä pyörä ovat noudettavissa vaihtalueelta kilpailun jälkeen klo 18.30-19.30. Varusteet luovutetaan ainoastaan kilpailijaranneketta vastaan.

Kilpailun jälkeen on käytössä urheilutalon pesutilat.

Palkintojenjako urheilukentällä klo 19.00.

Kilpailujärjestäjän hallussa olleet varusteet on tarkistettava välittömästi paikan päällä luovutuksen jälkeen. Mikäli jotain puuttuu, on siitä ilmoitettava järjestäjälle välittömästi.

Pikatriathlonin joukkueviesti

Joukkueella on käytössään yksi numerolappu, joka laitetaan suoraan pyöräosuuden suorittajalle. Toisessa vaihdossa (pyöräily-juoksu, T2) numerolappu luovutetaan juoksuosuuden suorittajalle.

Joukkuekisan vaihdot tapahtuvat seuraavasti:

 1. Vaihto (Valvatuksella, T1): Vaihto tapahtuu järjestäjän rajaamilla alueilla luovuttamalla ajanottotägi seuraavalle viestinviejälle.
 2. Vaihto (urheilutalon pihalla vaihtoteltan läheisyydessä, T2): Vaihto tapahtuu järjestäjän rajaamilla alueilla luovuttamalla ajanottotägi ja numerolappu seuraavalle viestinviejälle.

Viralliset huoltopisteet, pikatriathlon

 • Huolto 1: Valvatus-ranta (T1), vesi ja Maxim-urheilujuoma mukeissa
 • Huolto 2: Juoksuosuudella Paloasemalla, noin 2,5km kohdalla, vesi ja Maxim-urheilujuoma mukeissa sekä Maxim-energiageeli
 • Huolto 3: Maali, vesi ja Maxim-urheilujuoma mukeissa, Maxim-energiapatukka sekä BCAA-juoma tölkissä

WC:t

 • Valvatus-ranta (uinti, T1)
 • Urheilukenttä (juoksu, heti vaihdon jälkeen)
 • Paloasema (juoksu, noin 2,5km kohdalla)