Ilmoittaudu

Lasten Triathlonin kilpailuohjeet ja reittikartat

Lasten triathlon on kaikille osallistujille maksuton!

Sarjat: 9v ja alle (2010-2013 syntyneet), 11v (2008-2009 syntyneet), 13v (2006-2007 syntyneet) ja 15v (2004-2005 syntyneet)

Lähto: perjantaina 19.7. porrastetusti sarjoittain, klo 15.00

Matkat ikäsarjan mukaisesti: 

  • 9v ja 11v sarjoissa uinti 100m, pyöräily 4km ja juoksu 1,5km 
  • 13v ja 15v sarjoissa uinti 200m, pyöräily 4km ja juoksu 2km

Palkinnot: kaikki maaliintulijat saavat mitalin sekä paidan muistoksi suorituksestaan. Paitoja 100 ensiksi ilmoittautuneelle

Lisenssi ja säännöt: Lisenssiä ei vaadita. Järjestäjä ei vastaa vakuutuksista. Kilpailussa noudatetaan Kansainvälisen triathlonliiton kilpailusääntöjä sekä Suomen tieliikennelakia ellei poikkeavaa ohjetta ole annettu.

Suorituspaikat: Kilpailukeskuksena toimii Joroisten urheilutalo ja –kenttä (Mutalantie 14, Joroinen). Uinti ja vaihto pyöräilyyn tapahtuu Valvatuksella (Kuopiontie 446, Joroinen), n. 4 km päässä kilpailukeskuksesta. Vaihto pyöräilystä juoksuun tapahtuu kilpailukeskuksessa urheilutalolla. Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa urheilukentällä. 

Kilpailuinfot: Kilpailuinfo lasten kilpailuista pidetään perjantaina 19.7. klo 13 Urheilutalolla. Lisäksi Valvatus-järven rannassa (T1) pidetään lyhyt reitti-info ennen starttia. Kehotamme osallistumaan urheilutalolla järjestettävään infotilaisuuteen.

Ennen kilpailua

Numeroi varusteesi (pyörä, kypärä, varustepussit) järjestäjältä saaduilla kilpailunumeroilla hyvissä ajoin ennen saapumista vaihtoalueelle. Kilpailunumerotatuoinnit (2 kpl) molempiin olkavarsiin. Tatuointi kiinnitetään puhtaalle ja kuivalle iholle. Poista suojapaperi ja paina tatuoinnin mustepuoli ihoa vasten. Tarkista, että numero on oikeinpäin. Pidä tatuointi paikoillaan ja kastele tatuointi kauttaaltaan märällä paperilla ja odota 40 sekuntia. Ota paperi varovasti pois iholta.

Jokaisen kilpailijan tulee merkitä kilpailunumeronsa taakse yhteyshenkilön puhelinnumero kilpailun aikana. Yhteyshenkilöllä on oltava tiedossa kilpailijan henkilötunnus ja muut keskeiset kilpailijan terveyteen vaikuttavat tekijät, kuten allergiat. Yhteyshenkilön tulee olla tavoitettavissa kilpailun aikana.

Toimita juoksuvarusteesi valmiiksi Urheilutalon pihassa olevaan vaihtotelttaan (T2). Varusteet laitetaan järjestäjältä saamaasi varustepussiin (T2, vihreä) ja ripustetaan oman kilpailunumeron kohdalle. Varusteiden vieminen on mahdollista perjantaina 19.7. ilmoitettuna kellonaikana.

Perjantaina 19.7. pyöräilyreitti on suljettu muulta liikenteeltä kilpailun ajan. Tämä kannattaa ottaa huomioon etenkin huoltajien liikkumisessa. Poikkeukselliset liikennejärjestelyt ja suorituspaikkojen etäisyydet tarkoittavat käytännössä sitä, että autolla lapsen kanssa rannassa olevan huoltajan on lähes mahdotonta päästä seuraamaan juoksua/maaliintuloa. Suunnitelkaa liikkuminen alueella huolella etukäteen, sillä liikkuminen on rajoitettua. Suosittelemme vanhemmille rannan ja kilpailukeskuksen väliseen liikkumiseen polkupyörää.

Kilpailuohjeet 

Lähtöalueelle saapuminen

Lasten triathlonin aikana parkkeeraaminen Valvatuksella tapahtuu teollisuusalueella (Kuopiontie 449, Joroinen), Kukkolaa vastapäätä. Parkkialueelta pääsee poistumaan vasta kilpailun jälkeen

Kilpailijan varusteet tulee olla merkattuna järjestäjältä saaduilla numeroilla uinnin lähtöalueelle saavuttaessa.

Ajanottotägi kiinnitetään vasempaan nilkkaan. Talkoolaiset kerää tägin pois maaliintulon jälkeen. Järjestäjä ja tulospalvelu eivät vastaa puuttuvista tai virheellisistä ajoista, mikäli ajanottotägi on kiinnitetty vastoin ohjeita.

Rannassa kilpailija siirtyy pyörän katsastuksen kautta lähtöalueelle. Pyörän katsastus 30-60min ennen lähtöä.

Vie pyörä telineeseen kilpailijanumeroasi vastaavaan kohtaan.

  • Maassa pyörän vierellä ei saa olla varusteita.
  • Kypärä ja muut pyöräilyvarusteet laitetaan järjestäjältä saadussa varustepussissa (T1, pinkki) varustepussitelineeseen oman kilpailunumeron kohdalle.

Älä laita kilpailunumeroa uintiosuudelle.

Mikäli vielä lähtöalueella havaitset puutteita tai ongelmia järjestäjiltä saamissasi varusteissa, saat mahdollisuuksien mukaan täydennystä rannassa sijaitsevalta infopisteeltä.

Lähtö ja uinti

Lähtö tapahtuu porrastetusti rannalta olevasta lähtökarsinasta.

Uintiosuus on aivan rannan läheisyydessä ja se uidaan 1 kierroksena siten, että 100m uimarit kiertävät valkeat poijut ja 200m uimarit punaiset poijut. Uintiosuudella saa olla huoltaja turvaamassa, mutta ei uintireitillä. 

joroinenlastenuinti.jpg

Uinnin ja pyöräilyn vaihto

Ota varustepussi (T1, pinkki), laita uinnissa käyttämäsi varusteet pussiin (mukaan lukien uimalakki), sulje pussi huolella ja toimita se niille varattuun luovutuspisteeseen. Varustepussit toimitetaan kilpailukeskukseen järjestäjän toimesta.

Laita kilpailunumero pyöräilyosuudelle. Numero tulee olla pyöräillessä takana. Laita kypärä päähän ja kiinnitä remmi ennen pyörän ottamista telineestä. Taluta pyörä mäen päällä olevalle pyöräilyosuuden aloituspaikalle.

Pyöräily

Aloita pyöräily ylitettyäsi pyöräilyosuuden aloituspaikan merkkiviiva. Aja uintipaikalta kilpailukeskukseen.

Pyörän päältä tulee nousta merkityllä alueella. Kypärän saa avata vasta, kun olet siirtynyt taluttamaan pyörää. Vie pyörä merkitylle alueelle.

Lapsen mukana pyöräilyosuudella saa olla yksi pyöräilevä huoltaja, mutta huoltajat ajavat vasemmalla kaistalla tien reunassa.

joroinenlastenpyora.jpg

Pyöräilyn ja juoksun vaihto

Vaihto juoksuun tapahtuu vaihtoteltassa (T2). Ota juoksuvarustepussi (T2, vihreä) telineestä, oman kilpailunumerosi osoittamasta kohdasta. Laita kaikki pyöräilyssä käyttämäsi varusteet pussiin, ja laita se takaisin telineeseen omalle paikalle.

Juoksuvarusteiden vieminen vaihtotelttaan (T2) on mahdollista perjantaina 19.7. klo 13-14.

Juoksu

Kilpailunumero tulee olla juostessa edessä. Juoksureitti kulkee Joroisten urheilutalolta urheilukentän kääntöpaikan kautta kiertäen vanhalle pururadalle. Yksi kierros. (huom! kaksi eri matkaa) kts. kartta. Maali sijaitsee urheilukentällä.

joroinenlastenjuoksu.jpg

Maalissa

Ajanottotägit kerätään pois. Jos keskeytät kilpailun, toimita tägi ja ilmoita keskeytyksestä välittömästi kilpailutoimistoon (Urheilutalossa).

Finisher-paidan ja mitalin saat maaliintulon jälkeen maalialueelta.

Nouda pyöräsi ja muut varusteesi (T1 ja T2) kilpailukeskuksesta kilpailun jälkeen. Varusteet luovutetaan ainoastaan kilpailijaranneketta vastaan.

Ajanotto päättyy tunti kilpailun alkamisesta. Mikäli maalilinjaa ei ole tähän mennessä ylitetty, suoritus katsotaan keskeytyneeksi.

Kilpailujärjestäjän hallussa olleet varusteet on tarkistettava välittömästi paikan päällä luovutuksen jälkeen. Mikäli jotain puuttuu, on siitä ilmoitettava järjestäjälle välittömästi

Viralliset huoltopisteet, Lasten Triathlon

  • Huolto 1: Valvatus-ranta (T1), mehu ja vesi
  • Huolto 2: Maali, mehu ja vesi

WC:t

  • Valvatus-ranta (uinti, T1)
  • Urheilukenttä (juoksu, heti vaihdon jälkeen)