Ilmoittaudu

Sarjat, matkat ja palkinnot


Lasten Triathlon perjantaina 23.7. klo 16.00

Sarjat: Tytöt ja pojat 9v tai alle (2012 ja sen jälkeen syntyneet), 11v (2010-2011 syntyneet) ja 13v (2008-2009 syntyneet) 

Matkat kaikissa sarjoissa: uinti 100m, pyöräily 4km ja juoksu 1km

Palkinnot: kaikille muistoesine

Supersprintti perjantaina 23.7. klo 17.00

Sarjat: naiset/miehet kunto sekä nuorille tytöt/pojat 15 (syntymävuosi 2006-2007) ja 17 (syntymävuosi 2004-2005). Nuorten sarjoissa sarjan ratkaisee syntymävuosi.

Matkat: uinti 300m, pyöräily 12km ja juoksu 2km. Pyöräily on peesivapaa (= ei triathlonpyöriä eikä lisätankoja). Peesata saa samassa lähdössä lähetäviä kilpailijoita.

Palkinnot: 3 parasta tavarapalkinnoin

Pikatriathlon lauantaina 24.7. klo 11.00

Sarjat: naiset/miehet kunto sekä nuorille tytöt/pojat 19 (syntymävuosi 2001 tai sen jälkeen). Lisäksi joukkueviesti

Matkat: uinti 500m, pyöräily 20km ja juoksu 5km. Pyöräilyssä on peesikielto (=triathlonpyörät ja lisätangot sallittu) 

Palkinnot: 3 parasta tavarapalkinnoin sekä nopein joukkue.

Savolainen perusmatka lauantaina 24.7. klo 13.00

Sarjat: Miehet ja naiset sekä joukkueviesti

Matkat: uinti 1000m, pyöräily 45km ja juoksu 10km. Pyöräilyssä peesikielto (=triathlonpyörät ja lisätangot sallittu) 

Palkinnot: 300€-200€-100€ sekä miehissä että naisissa. Joukkueviestissä nopein joukkue palkitaan tavarapalkinnoin.

**Rahapalkinnot ovat veronalaista tuloa. Tuloista vähennetään ennakonpidätykset ja muut lakisääteiset kulut. 

Kilpailutoimisto

Saavuttuasi tapahtumapaikalle, käy rekisteröitymässä ja hakemassa kilpailumateriaali kilpailutoimistosta.
Huom. kilpailutoimisto sijaitsee Joroisten urheilutalolla, tapahtumakeskuksen yhteydessä.

Kilpailutoimiston aukioloajat:

Torstaina 22.7.2021 klo 18.00-20.00
Perjantaina 23.7.2021 klo 12.00-19.00
Lauantaina 24.7.2021 klo 08.00-12.00
Huom. kilpailumateriaali luovutetaan vain henkilökohtaisesti kilpailijalle. Varaudu esittämään henkilöllisyystodistus. Varaudu terveyskyselyyn vastaamiseen ja kilpailutoimistossa käydessä suositellaan käytettävän kasvomaskia, jonka saa järjestäjältä.

Varmistuksen yhteydessä saat kilpailujamateriaalin:

 • uimalakki
 • numerolappu
 • muut kilpailunumerot tarra-arkilla (pyörä, kypärä, varustepussit, numeroita muiden varusteiden merkkaamiseen)
 • ajanottotägi ja kiinnitysremmi
 • kolme kappaletta varustepusseja, toinen uinnin ja pyöräilyn vaihtoon (T1, pinkki), yksi pyöräilyn ja juoksun vaihtoon (T2, vihreä) ja yksi lämmittelyvarusteille (musta)
 • numeroitu kilpailijaranneke laitetaan kilpailijan ranteeseen osanoton varmistuksen yhteydessä. Ranneke toimii tunnisteena koko tapahtuman ajan, joten älä poista sitä ranteesta ennen kuin olet poistunut kilpailupaikalta.

Jokaisen kilpailijan tulee tarkistaa järjestäjältä saamansa varusteet ja kilpailunumeron täsmäävyys paikan päällä osanoton varmistuksen yhteydessä kilpailutoimistossa, jotta mahdolliset puutteet voidaan korjata välittömästi.

 

Kilpailuinfo: lue huolella kilpailuohjeet ja mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä kilpailutoimiston info-pisteelle. Valvatuksella ennen jokaista lähtöä, kerrataan tärkeimmät asiat.

 

Säännöt
Kilpailussa noudatetaan Suomen Triathlonliiton kilpailusääntöjä soveltuvin osin sekä järjestäjän antamia ohjeita.

Ennen kilpailua


Numeroi varusteesi (pyörä, kypärä, varustepussit) järjestäjältä saaduilla kilpailunumeroilla hyvissä ajoin ennen varusteiden viestiä vaihtoalueelle.

Jokaisen kilpailijan tulee merkitä kilpailunumeronsa taakse yhteyshenkilön puhelinnumero kilpailun aikana. Yhteyshenkilöllä on oltava tiedossa kilpailijan henkilötunnus ja muut keskeiset kilpailijan terveyteen vaikuttavat tekijät, kuten allergiat. Yhteyshenkilön tulisi olla tavoitettavissa kilpailun aikana, joten toinen kilpailija ei tähän tehtävään sovellu.

Toimita juoksuvarusteesi (vihreä pussi) valmiiksi Urheilutalon pihassa olevalle vaihtoalueelle (T2). Varusteet laitetaan järjestäjältä saamaasi varustepussiin (T2, vihreä) ja jätetään varustepussitelineeseen, oman kilpailunumeron kohdalle. Varusteiden vieminen on mahdollista:

Lasten Triathlon: pe 14.30-15.30
Supersprintti: pe 14.30-16.10
Pikatrathlon: la 9.30-10.30
Savolainen perusmatka: la 9.30-11.30

Pyörien ja pyöräilyvarusteiden (pinkki pussi) katsastus Valvatuksella (T1)

Lasten Triathlon: pe 15.00-15.30
Supersprintti: pe 15.00-16.00
Pikatrathlon: la 9.30-10.30
Savolainen perusmatka: la 11.30-12.45
Katsastuksessa huomioidaan seuraavat asiat: Pyörän ja pyöräilykypärän tulee olla numeroituna järjestäjältä ko. tarkoitukseen saadulla numerolla katsastukseen saavuttaessa. Lisäksi tarkastetaan jarrujen toimivuus sekä pyöräilykypärän kiinnitys sekä kunto. Järjestäjä voi velvoittaa kilpailijaa korjaamaan puutteet. Katsastuksen jälkeen vie pyörä telineeseen kilpailunumeroasi vastaavaan kohtaan. Pyörä tulee ripustaa telineeseen ohjaustangon jarrukahvoista numeron puolelle telinettä.

Kaikki parkkeeraaminen Valvatuksella (uinti, T1) tapahtuu yleisöparkkipaikalla raviradalla, n. 800 m päässä rannasta. Parkkipaikalle ajetaan opastetusti uuden VT5 kautta, Joroisten rampista pohjoiseen päin. Parkkipaikalle on pääsy myös sulkujen aikana.

Uintipaikalla (T1) Kukkolan edessä (Kuopiontie 446) on pysähtyminen ja pysäköinti kielletty. Alueella on liikenteenohjaus.

Toimintamalli ennen kilpailua

 • saavu kilpailupaikalle ja pysäköi kilpailukeskusken lähialueelle
 • käy rekisteröitymässä Urheilutalossa
 • toimita T2-varustepussi Urheilutalon edustalla olevalle vaihtoalueelle
 • aja pyörällä lähtöpaikalle tarvittavat varusteet mukanasi. Varo mahdollisesti reitillä olevia kilpailijoita, joilla on etuajo-oikeus
 • järjestäjä kuljettaa Urheilutalolle sekä T1-pussit (johon jää uintivarusteet uintiosuuden jälkeen) sekä mustat pussit, joihin voi jättää ylimääräiset varusteet ennen kilpailun alkua

Vaihtoehtoisesti voit saapua uinnin lähtöalueelle autolla, joka pysäköidään raviradan P-alueelle. Sieltä on matkaa lähtöpaikalle reilu 1km. Kilpailun jälkeen ei ole paluukuljetusta raviradan parkkipaikalle. 
Pyöräilyreitti on suljettu muulta liikenteeltä perjantaina 23.7.2021 klo 15.30-18.30 ja lauantaina 24.7. klo 10.00-17.30, huomio tämä liikkumisessasi. Sulkuaika voi olla ilmoitettua lyhyempi. 

Kilpailu


Lähtöalueelle saapuminen


Kilpailijat saapuvat Valvatukselle (uinti, T1) pyörällä Urheilutalolta. Huom! Mikäli saavut uintipaikalle omalla ajoneuvolla, ota huomioon poikkeukselliset liikennejärjestelyt. Lähin parkkipaikka on yleisöpysäköintialue raviradalla, n. 1000 metrin päässä lähtöalueelta. Kukkolan edessä on pysähtyminen ja pysäköiminen kielletty.

Kilpailijan varusteet tulee olla merkattuna järjestäjältä saaduilla numeroilla uinnin lähtöalueelle saavuttaessa.

Ajanottotägi kiinnitetään vasempaan nilkkaan punainen osa ulospäin. Tägin tulee olla aina päällimmäisenä ja näkyvissä, joten älä jätä sitä esimerkiksi märkäpuvun lahkeen, sukan tai kompressiosäärystimen alle.

Järjestäjä ja tulospalvelu eivät vastaa puuttuvista tai virheellisistä ajoista, mikäli tägi on kiinnitetty vastoin ohjeita.

Vaihtopaikalla


Saat tarkistaa/lisätä/poistaa varusteita pyörästäsi ennen starttia.
Maassa pyörän vierellä ei saa olla varusteita kilpailun alettua.
Ylimääräiset varusteet (esim. vaihto- tai lämmittelyvaatteet) laitetaan järjestäjältä saatuun mustaan varustepussiin. Rannassa pussi jätetään ennen lähtöä mustien pussien jättöpaikalle. Pussit kuljetetaan järjestäjän toimesta kilpailukeskukseen, jossa ne ovat noudettavissa heti kilpailun jälkeen. Kuljetettavaksi otetaan ainoastaan varusteita, jotka ovat järjestäjältä saadussa mustassa pussissa. Älä jätä arvoesineitä pussiin (kts. arvotavarasäilytys). Mustan pussin voi vaihtoehtoisesti antaa rannassa myös huoltojoukoille.
Kypärä ja muut pyöräilyvarusteet laitetaan järjestäjältä saadussa varustepussissa (T1, pinkki) varustepussitelineeseen oman kilpailunumeron kohdalle.
Pyöräilykengät saavat olla polkimissa kiinni. Juomapullot ja geelit saavat olla kiinni pyörässä.
Älä laita kilpailunumeroa uintiosuudelle märkäpuvun alle vaan varustepussiin.
Uinnin verryttely on mahdollista ennen starttia. Järveen meno ja poistuminen verrytellessä ainoastaan mustan rantautumiskaaren kohdalta. Verryttely päättyy 10 minuuttia ennen jokaista starttia. Vaihto-/pyöräalue tyhjennetään 5 min ennen starttia. Kilpailijat siirtyvät yleisö-/lähtökarsina-alueelle.

Mikäli vielä lähtöalueella havaitset puutteita tai ongelmia järjestäjiltä saamissasi varusteissa, saat mahdollisuuksien mukaan täydennystä rannassa sijaitsevalta infopisteeltä.

Musiikkilaitteiden käyttö kilpailusuorituksen aikana on kielletty turvallisuussyistä.

Märkäpuvun käyttö: veden lämpötila tiedotetaan kumpanakin kilpailuaamuna.

Lähtö


Kaikki perjantain lähdöt ovat ns yhteislähtöjä, mutta kummatkin lauantain lähdöt toteutetaan ns rolling starttina. Kilpailijat siirtyvät veteen useasta jonosta, muutama kerrallaan. Toivomme osallistujien ryhmittyvän lähtöalueelle oman uintitason mukaan, jolloin jokaiselle löytyy tilaa vedestä. Vasta ajanottolinjan ylitettyä alkaa kunkin kilpailijan kilpailuaika.

Uinti


Uintireitti kierretään yhden (1) kerran kaikilla matkoilla, merkkipoijut jäävät uimarin oikealle puolelle. Uintiosuuden lähtö ja rantautuminen ovat noin 50m erillään. Kuuluttajan kertovat kunkin lähdön osallistujien uintireitin ja kierrettävät poijut.

Valvontaveneistä ja poijuista saa ottaa tarvittaessa tukea, mutta jos joudut nousemaan veneen kyytiin, katsotaan suoritus keskeytyneeksi.

Uinnin ja pyöräilyn vaihto


Ota varustepussi (T1, pinkki), laita uinnissa käyttämäsi varusteet pussiin (mukaan lukien uimalakki), sulje pussi huolella ja toimita se niille varattuun luovutuspisteeseen. Varustepussit toimitetaan kilpailukeskukseen järjestäjän toimesta.

Laita kilpailunumero pyöräilyosuudelle. Numero tulee olla pyöräillessä takana ja kypärä päässä remmi kiinnitettynä ennen kuin otat pyörän telineestä.

Taluta pyörä mäen päällä olevalle pyöräilyosuuden aloituspaikalle.

Pyöräily

Perjantaina: Peesivapaus (ei triathlonpyöriä) ja peesata saa samassa lähdössä olevia kilpailijoita.
Launataina: Peesikielto 10 m (edellä menevän takarenkaasta takana ajavan eturenkaaseen 10 m).

Aloita pyöräily ylitettyäsi pyöräilyosuuden aloituspaikan merkkiviiva.
Vaihtoon tullessa ajetaan kilpailukeskuksessa olevalle vaihtopaikalle. Tutustu vaihtoalueeseen ennen kilpailua.
Pyörän päältä tulee nousta merkityllä alueella. Taluta pyörä ja ripusta se satulasta telineeseen kilpailunumeroasi vastaavaan paikkaan. Pyörän jättäminen muualle kuin telineeseen johtaa kilpailusuorituksen hylkäämiseen. Kypärän saa avata vasta, kun pyörä on nostettu telineeseen.
Jokainen kilpailija vastaa omasta välinehuollostaan (vararenkaat/varaosat). Mahdollisten huolto- ja paikkaustoimenpiteiden ajaksi on aina siirryttävä pientareelle.

Mikäli joudut keskeyttämään kilpailusuorituksen pyöräilyosuudella, siirry pientareelle ja ota yhteys lähimpään liikenteenohjaajaan. Keskeyttänyt kilpailija kuljetetaan evakuointipaikoille moottoripyörän kyydissä. Evakuointipisteistä keskeyttäneet kuljetetaan henkilöautoilla kilpailukeskukseen, mutta varaudu odottamaan paluukuljetusta. Välitöntä ensiapua ja/tai sairaalahoitoa tarvitsevat kuljetetaan ambulanssilla. Pyörä toimitetaan kilpailijalle pyöräilyreitin tiesulun päätyttyä. Jokainen kanssakilpailija on velvollinen viemään eteenpäin viestiä reitillä keskeyttäneestä kilpailijasta.

Pyöräily ajetaan perjantaina tiellä 4557 ja lauantaina myös tiellä 4558

Lasten Triathlon: 4km siirtymäosuus Valvatukselta kilpailukeskukseen
Supersprintti: Valvatus-Teboil-Valvatus-Kilpailukeskus
Pikatriathlon: siirtymäosuus 4km Valvatus-kilpailukeskus sekä 1 kierros, kts kartta
Savolainen Perusmatka: siirtymäosuus 4km Valvatus-kilpailukeskus sekä 2 kierrosta, kts kartta

Pyöräilyn ja juoksun vaihto

Jätä pyöräsi vaihtoalueelle omaa kilpailunumeroasi vastaavaan kohtaan. Tutustu alueeseen ennakkoon!

Ota juoksuvarustepussi (T2, vihreä) telineestä, oman kilpailunumerosi osoittamasta kohdasta. Varusteet vaihdetaan varustepussitelineillä. Laita kaikki pyöräilyssä käyttämäsi varusteet pussiin, ja jätä se telineeseen omalle paikallesi.

Juoksu

Kilpailunumero tulee olla juostessa edessä.  Reitti kiertelee Joroisten Urheilutalon alueella sekä 5 km reitti kirkonkylän taajama-alueella. Maali sijaitsee urheilukentällä. Juoksureitti on merkitty valkoisella kalkkiviivalla, kyltein sekä nauhalla. Perjantaina juoksureitit (1 km ja 2 km) kulkevat Urheilutalon kuntoreiteillä ja lauantaina yksi juoksukierros on 5 km ja se kierretään Pikatriathlonissa kerran ja Savolaisella Perusmatkalla 2 kertaa.

Maalissa

Luovuta ajanottotägi järjestäjälle maalialueella. Luovuttamattomista tägeistä peritään 30 €:n sakkomaksu. Jos keskeytät kilpailun, toimita tägi ja ilmoita keskeytyksestä välittömästi kilpailutoimistoon (Urheilutalossa).

Lämmittelyvarusteet (musta pussi) ovat noudettavissa maaliintulon jälkeen vaihtoalueen läheisyydestä. Uinti- ja juoksuvarusteet (pinkki ja vihreä pussi) sekä pyörä ovat noudettavissa kilpailukeskuksesta kilpailun jälkeen. Varusteet luovutetaan ainoastaan kilpailijaranneketta vastaan.

Osallistumismaksuun kuuluu kattava maalihuolto. Maalin jälkeinen huolto- ja elpymisalue on vain kilpailijoille ja pääsy sinne on ainoastaan kilpailijarannekkeella.

Maaliintulon jälkeen saat Finisher-paitasi maalialueella.

Miesten pesutilat sijaitsevat urheilutalolla ja naisten pesutilat ovat myöskin tänä vuonna urheilutalolla.

Kilpailujärjestäjän hallussa olleet varusteet on tarkistettava välittömästi paikan päällä luovutuksen jälkeen. Mikäli jotain puuttuu, on siitä ilmoitettava järjestäjälle välittömästi.

Keskeyttäminen
Jos joudut keskeyttämään, palauta ajanottotägi kilpailutoimistoon, joka on Urheilutalon sisällä.

Joukkueviesti

Joukkueella on käytössään yksi numerolappu, joka laitetaan suoraan pyöräosuuden suorittajalle. Toisessa vaihdossa (pyöräily-juoksu, T2) numerolappu luovutetaan juoksuosuuden suorittajalle.

Joukkuekisan vaihdot tapahtuvat seuraavasti:

Vaihto (Valvatuksella, T1): Vaihto tapahtuu järjestäjän rajaamilla alueilla luovuttamalla ajanottotägi seuraavalle viestinviejälle.
Vaihto (urheilutalolla, T2): Vaihto tapahtuu järjestäjän rajaamilla alueilla luovuttamalla ajanottotägi ja numerolappu seuraavalle viestinviejälle.
Kilpailukeskuksessa on käytössä pesutilat heti oman suorituksen jälkeen (miehille ja naisille urheilutalolla).

Viralliset huoltopisteet

Finntriathlonin virallinen urheiluravinnekumppani on Maxim, joten huoltopisteillä on tarjolla Maxim -urheilujuomaa sekä geelejä. Urheilujuoma on appelsiinin makuinen ja vahvuudeltaan 5%. Geelejä on tarjolla juoksun huoltopisteillä. 

Huolto 1: Valvatuksella ennen uintia sekä uinnin ja pyöräilyn vaihdossa (T1): vesi/urheilujuoma mukeissa tai omaan pulloon
Huolto 2: Juoksuosuudella kilpailukeskuksessa jokaiselle kierrokselle lähdettäessä (tässä järjestyksessä): Maxim-energiageeli, Maxim-urheilujuoma, vesi. Lisäksi huoltopisteellä on WC
Huolto 3: Juoksuosuudella n.2,6 km kohdalla (tässä järjestyksessä): Maxim-energiageeli, Maxim-urheilujuoma, vesi. Lisäksi huoltopisteellä on WC
Huolto 4: Maalissa urheilukentällä: vesi ja urheilujuoma mukeissa/pulloissa, sekä Maxim-energiapatukat sekä proteiinijuoma tölkissä sekä muu maalihuolto (keittoruokailu)

Urheilujuoma: Maxim (orange).

Roskien heittäminen muualla kuin huoltopisteiden läheisyydessä on kielletty. Pyöräilyosuuden aikana ei saa heittää pulloja eikä roskia maahan.
Kilpailun aikana sallitaan vain järjestäjän tarjoama huolto ja oma huolto on kielletty. Kilpailijan huoltaminen johtaa hylkäämiseen/sulkemiseen kilpailusta.

WC:t
Uinnin lähtöalueella, jokaisella huoltopisteellä sekä pyörä-juoksuvaihtoalueella (T2)

Pyöräilyosuuden valvonta

Pyöräilyosuutta valvotaan järjestäjän puolesta. Rangaistavia rikkeitä ovat: peesaaminen, rinnakkainajo muutoin kuin ohitustilanteessa, ryhmässä ajo, vaarallinen ohitus, kaistarike (kilpailijan tulee käyttää tien oikeaa reunaa), epäurheilijamainen käytös (esim. juomapullon heittäminen). Reitillä suoritetaan valvontaa moottoripyöristä sekä erillisistä kiinteistä pisteistä.

Peesikieltoalue on 10 m. Matka mitataan edellä ajavan takapyörästä takana ajavan etupyörään. Kilpailijan ohitus katsotaan tapahtuneeksi, kun ohittavan etupyörätaso ylittää ohitettavan vastaavan tason. Rinnakkainajo on ehdottomasti kielletty ja ohitetun tulee jättäytyä 10 m etäisyydelle ohittajasta 30 sekunnin kuluessa. Jättäytymisen aikana ajolinjan muuttaminen vasemmalle katsotaan peesaukseksi. Peesikieltomatka muihin ajoneuvoihin on 35 m.

Kilpailussa keskiviivaa ei saa ylittää edes ohitustilanteessa. Reitillä tulee kierroksella ohituksia ja on tärkeää, että nopeammat pääsevät sujuvasti ohittamaan. Keskiviivan ylitystä valvotaan turvallisuussyistä, koska kilpailijat ajavat kumpaankin suuntaan. Keskiviivan ylitys johtaa suoraan hylkäämiseen.

Kilpailijan tehdessä rikkeen valvoja ilmoittaa pillillä ensimmäisen varoituksen. Rikkeen jatkuessa/toistuessa valvoja ilmoittaa pillillä ja nostaa keltaisen kortin sekä huutaa kilpailijan numeron. Kilpailijan numero toistetaan niin monta kertaa, että kilpailija on ymmärtänyt rikkeen. Kilpailija voi saada useamman kuin yhden keltaisen kortin (=5min rangaistus) ja 3 keltaista korttia tarkoittaa hylkäämistä. Kilpailija voi saada myös suoraan punaisen kortin (=hylkääminen).

Rangaistukset:

Huomautus (pilli)
5 min rangaistus (keltainen kyltti)
Hylkääminen kilpailusta (punainen kyltti)
Viiden minuutin (5 min) rangaistukset kärsitään penaltyboxissa, joka sijaitsee vaihtoalueella. Jokainen rangaistuksen saanut kilpailija huolehtii itse penaltyboxiin menosta. Kilpailijan tulee ilmoittaa/näyttää kilpailunumero penaltyboxin valvojalle, joka kirjaa tiedot ylös. Pyöräilyn valvojat merkkaavat rangaistuksen saaneen kilpailijan numeron ylös ja listat tarkastetaan kilpailun jälkeen. Mikäli kilpailija ei ole suorittanut rangaistusta, se johtaa hylkäämiseen.

Valvonnalla tulemme takaamaan tasapuolisen ja turvallisen kilpailun.