Junioritiimi

Junioritiimi Vantaalla

Junnutiimi-sponssit-banneri

Nyt on virallisesti triathlonakausi avattu kotimaan osalta perinteisellä Vantaa Triathlonilla Kuusijärvellä. Kisa on taas kerännyt runsaasti osallistujia ja kilpailutapahtumia riittikin aamusta iltaan. Aamu alkoi alle 15-vuotiaiden kilpailuilla ja eri ikäryhmissä olikin ilahduttavasti porukkaa mukana. Alle 15-vuotiaissa oli Junioritiimistä mukana Olivia ja Olli-Pekka. Matkoina nuorilla oli uinti 300m-pyöräily 7km ja juoksu 2,5km. Kumpikin suoritui tästä supersprintistä hienosti, sillä OP nappasi voiton ja Olivia sijoittui toiseksi. Hieman epäselvyyttä aiheutti pyöräilyn säännöt, saako peesata vai ei. Ainakin 15-vuotiaissa ohjeistusta tulisi antaa selvemmin.

vantaa1

Olivia ja Olli-Pekka: vauhdikkaasti loppusuoralle!

Seuraavana olivat vuorossa loput 4 Junioritiimiläistä, joista Rita, Mika ja Robin kilpailevat 17-vuotiaissa ja Reetta 19-vuotiaissa. Miesten yleinen ja 19- ja 17-vuotiaat starttasivat yhtäaikaa, joten nuoret pääsivät testaamaan aikuisten vauhtia. Ja hyvää testiä ja vetoapua nuoret saivatkin…ja toisaalta nuoret myös aikuisten sarjalasiten päänahkoja. Mika rantatui hieman ennen Robinia vedestä ja molemmat pääsivät hyviin porukoihin ajamaan (peesaaminen oli sallittua). Tuulisella reitillä Robin teki rohkeasti töitä ja sai Mikan ryhmään eroakin. Juoksuosuudella tiimin väliset asetelmat säilyivät samoina ja Robin siis kolmas ja Mika neljäs. Hieman alkukaudesta taisi olla vaikeuksia niin kierroslaskuissa kuin kovimpien tehojen irtisaamisessa.

Tytöissä Vantaan kisa oli Reetalle ensimmäinen virallinen triathlonkilpailu ikinä, koska hänellä on takana uintikisojen lisäksi vain harjoituskisoja. Debyyttikisa sujui kuitenkin mainosti, kuten myös triathlonistina kokeneemmalla Ritalla. Reetta nousi hyvänä uimarina vedestä kaikista naistensarjalaisista (yleinen, 17- ja 19-v) kolmantena aivan Parviaisen sisarusten kannassa. Loppusuoritus oli sekin tasaisen varmaa ja näin ensimmäinen triathlon toi rutkasti oppia ja toisen sijan omassa sarjassaan. Ritan kisa kulki nousujohteisesti ja hän paranteli asemiaan kisan edetessä. Tuloksena myöskin 2. sija omassa sarjassa.

Kaikki päivän tulokset löytyy linkin takaa.

Seuraavan kerran Junioritiimi on vauhdissa jo ensi viikonloppuna, osa Vanajanlinnassa ja osa Himoksella sm-kisoissa.

vantaa2

Vasen yläkuva: Rita vetää letkaa, oikea yläkuva: Reetta rantautuu kolmantena, vasen alakuva: Mikan pyöräilyä ja oikea alakuva: Robin suuntaa vauhdilla kohti vaihtopaikkaa.