Ilmoittaudu

Tahko Vuorijuoksu lauantaina 19.10.2019

Matkat ja sarjat

 • 2km ( N/M ) Pikamatka, Piazza-Pehku
 • 12km Retki (ei ajanottoa)
 • 12km Vuorijuoksu (N/M, Naiset yli 40v, Miehet yli 50v)
 • 21km Vuorijuoksu ( N/M, Naiset yli 40v, Miehet yli 50v)
 • 42km Vuorijuoksu (N/M)

Ilmoittautuminen

 • Ennakkoilmoittautuminen päättyy ke 16.10.2019 klo 24:00
 • Jälki-ilmoittautuminen kilpailutoimistossa Piazzalla aukioloaikojen mukaan

Kilpailutoimisto & jälki-ilmoittautuminen

 • Kilpailutoimisto on Piazzalla ja se on auki numeroiden hakua ja jälki-ilmoittautumista varten pe klo 16-20 + la klo 8:30 – 11:00 ( 42km klo 9:30 mennessä ).

Yleisinfoa

 • Lähtöaikataulu: klo 10.00 42km, klo 12.00 12km sekä 21km ja klo 12.10 2km
 • Lähtölista ja tulospalvelu >>
 • Tahko Vuorijuoksu 2018 osallistujainfo ( PDF ) >>
 • Tapahtumakeskuksen yhteydessä on wc-tilat, narikka sekä ravintolapalvelut.
 • Ennen starttia vaatteita voi käydä vaihtamassa Break Sokos Hotel Tahkon saunaosastolla. Kulku pääoven ja hotellin vastaanoton kautta.
 • Varusteiden jättäminen narikkaan Piazzalle viimeistään 30 min ennen starttia ja varusteiden nouto maalintulon jälkeen
 • Kilpailun jälkeen peseytymismahdollisuus klo 13-17 Break Sokos Hotel Tahkon saunatiloissa.
 • Osallistumismaksuihin sisältyy:
  • Ajanotto ja reaaliaikainen tulospalvelu (paitsi retkisarjassa)
  • Turvalliset ja hyvin merkatut reitit
  • Kattava huolto reitillä ja maalissa
  • Peseytyminen kilpailun jälkeen
  • Sisäänpääsy Piazzan iltabileisiin

Tahko Vuorijuoksujen tulokset

Missä on Tahko?

Aktiivisten ihmisten lomakeskus Tahko sijaitsee Itä-Suomessa, noin 65 km Kuopion keskustasta koilliseen. Tahkolle on helppo päästä niin lentäen, autolla kuin raiteillakin. Keskeisen sijaintinsa ansiosta Tahko on lähellä, tulet sitten mistä tahansa.

Tapahtumakeskus sijaitsee Tahkon keskustassa, jossa kilpailutoimisto on Ravintola Piazzassa ja avoinna pe 20.10 klo 16-20 ja lauantaina 21.10 klo 8:30 alkaen.

Tapahtumakeskuksen osoite on Sääskiniementie 560, 73310 Tahkovuori

Tahkovuorijuoksun palkinnot

12km, 21km ja 42 km
– Nopein aika 300 € N/M

Kilpasarjojen kolme nopeinta palkitaan tuotepalkinnoin. Lisäksi, palkintojenjaossa paikan päällä olevien Retki -osallistujien kesken arvotaan 2 kpl arvontapalkintoja.

Kysyttävää?

Autamme mielellämme, ota yhteyttä info(at)finntriathlon.fi tai puh. 044 296 5885

Tapahtuman vastuullinen järjestäjä on Finntriathlon Oy.

Reitit ja profiilit

Vuoden 2019 reittikartat ovat nyt nähtävissä. Reitit ovat samat kuin vuosina 2017-2018, joilloin reitteihin tehtiin pieniä muutoksia edellisvuosiin nähden.

12 km reitti

vuorijuoksu12km.jpg

Profiili (Lähde: Sports Tracker)

profiilitahko12km.png

12 km reittikartta (PDF)

21 km reitti

tahko21kim.jpg

Profiili

tahkovuorijuoksu21kmprofiili.jpg

 

Reittikuvaukset

12km reittikuvaus

Reitti on todella monipuolinen ja sopivan haastava. Reitti lähtee Ravintola Piazzan edestä kohti Tahkolahtea ja jatkaa siitä merkittyjä hiihto/ulkoilureittejä kohti Nipasen vanhaa keskusta. Ensimmäinen 4km on todella hyvää kivituhkalla päällystettyä tietä, vain pieni osa polkua. 4km jälkeen lähtee haastavammat nousut ja kivikkoiset maastopyöräilyyn/patikointiin normaalisti tarkoitetut polut kohti Nipasen huippua, jonka jälkeen siirrytään Pehkun uudelle tielle, tosin muuttuneen reitin myötä polkuosuus on pidempi kuin ennen. Pehkuntie on leveä ja hyväpintainen hiekkatie, missä on nousuja sekä laskuja. Pehkulla tulee 10km täyteen ja jäljelle jää haastava n. 2km laskeutuminen takaisin maalialueelle. Loppulasku on haastava ja vaatii juoksijalta malttia, jotta pahoja kaatumisia ei tapahdu.

21km reittikuvaus

Reitin ensimmäiset 11,5 kilometriä mukailevat 12 kilometrin reittiä. Tämän jälkeen alkaa haastava loppuosuus jossa noustaan 2 kertaa Tahkovuoren huipulle vaihtelevassa maastossa, ensin uusia Tahkon Portaita pitkin ylös ja toisen kerran pohjoispään retkeilyreitiltä Panoramalle. Etenkin lopun laskuosuudet ovat haastavia ja vaativat juoksijalta huolellisuutta jotta pahoilta kaatumisilta vältytään. Kokonaisnousua reitille kertyy noin 600 metriä. 42km matkalla 21km reitti kierretään kahteen kertaan.

Järjestäjän vastuu

Tahko Vuorijuoksun reitti on haastava korkeuserojen sekä pinnan monipuolisuuden vuoksi. Juoksureitin varrella, eteenkin polkuosuudella, voi esiintyä esimerkiksi liukkaita kiviä ja puiden juuria. Lisäksi lokakuinen sää voi luoda omat haasteensa juoksureitille mm. ensilumen muodossa.

Järjestäjä on vakuuttanut oman toimintansa. Osallistujien tulee vastata omasta vakuutusturvastaan. Järjestäjä suosittelee kilpailijoita hankkimaan itselleen kattavan vakuutusturvan. Ilmoittautuessasi hyväksyt vastuunvapautusta koskevat periaatteet. Ilmoittautuessa kilpailija hyväksyy ja tiedostaa kilpailun luonteen ja sen, että osallistumalla kilpailuun hän vapaaehtoisesti ja tietoisesti altistaa itsensä kilpailemiseen liittyville ja myös ennalta-arvaamattomille riskeille. Kilpailija osallistuu juoksuun täysin omalla vastuullaan ja vapauttaa järjestäjän sekä järjestelyihin osallistuvat tahot kaikista mahdollisista vastuista.

Huolto

12 km huoltopisteet: 4km, 7km, 10km + maali 12km
21km huoltopisteet: 4km, 7km, 10km, 12km, 19km + maali 21km
– kaikilla huoltopisteillä on tarjolla vettä sekä urheilujuomaa sekä energiageelejä.

Lähtö-maalialueen wc tilat Ravintola Piazzassa sekä tarvittaessa Break Sokos Hotel Tahkon yhteydessä.

42km juoksijat saavat halutessaan ensimmäiselle 21km kierrokselle mukaan urheilujuomaa ja geeliä kisatoimistosta. Ensimmäisellä kierroksella toiminnassa on yksi huoltopiste (Panorama Bar), joka ohitetaan kahteen kertaan noin 13km ja 19km kohdalla. Toiselle kierrokselle lähtiessään huollot ovat siten 25km, 28km, 31km, 33km, 40km + maalissa 42km. Oma huolto on sallittu kaikilla matkoilla.

Maalihuolto Piazzalla (kaikkien matkojen osallistujille): vesi, cola, urheilujuoma, suolaista naposteltavaa sekä lämmintä keittoa.