Ilmoittaudu

Covid-19 pandemian vaikutukset Finntriathlon Vierumäki -tapahtumaan

14.08.2020 klo 10:00

Suomen hallitus on antanut 13.8.2020 alueellisen kasvomaskien käyttösuosistuksen. Suositus koskee tilanteita jossa turvavälin pitäminen on vaikeaa tai mahdotonta kuten joukkoliikennevälineet. Edelleen tärkein ja keskeisin keino välttää koronaviruksen leviäminen on hyvä käsihygienia ja 1-2m turvavälit.

Tapahtuman järjestäjä on ottanut huomioon eri viranomaisten antamat ohjeet ja suositukset valmistellessaan tapahtumaa

Suositellun 1-2 metrin turvavälin ylläpitämiseksi tehdyt toimenpiteet:

  • tapahtuman aikatalua on väljennetty, lähtöryhmiä on pienennetty, käytämme rolling start -menetelmää ja osallistujien toimintoja eri pisteissä on porrastettu. 
  • vaihtoaluetta on suurennettu, jotta jokaisella on enemmän tilaa. Varustepusseja varten on jokaisella oma laatikko pyörän vieressä 
  • ruokailu järjestetään vain osallistujille ja talkoolaisille tarkoitetussa erillisessä tilassa, 7 tunnin aikana ja ruokailutilan ovella on käsien desinfiointipiste

Suojavälineet ja hygienia: Vierumäen tapahtumassa on kilpailijoille jaossa kasvomaskeja, joita voi käyttää ennen ja jälkeen kilpailun tilanteissa, joissa turvavälin pitäminen on haastavaa. Maskit ovat valmistettu Suomessa ja täyttävät niille asetetut laatuvaatimukset. Lisätietoja tuotteesta. Tapahtuman talkoolaisia ohjeistetaan käyttämään suojavarusteita (maski, hanskat, visiiri) riippuen työtehtävästä. Tapahtumassa on käsien desinfiointipisteitä vaihtoalueiden portilla, kilpailutoimiston ovella, info/varustepussiteltalla sekä maalialueella. Lisäksi Vierumäen perustoimintaan kuuluvat desinfiointipisteet. 

Turhien kosketusten välttäminen: 

  • vaihtoalueelle varusteita tuotaessa ja pois hakiessa osallistuja näyttää henkilökunnalle numeroidut varusteet ja varustepussit sekä pyörän jarrujen toiminnan pyörää tuodessa
  • ennen kilpailua ja kilpailun jälkeen huoltopisteillä jokainen ottaa juoman ja/tai muut tuotteet pöydältä itse. Kilpailun aikana talkoolaiset ojentaa juomat käyttäen suojavarusteita. Huoltopisteillä ja maalissa tarjotaan vain yksittäispakattuja tuotteita. 
  • kilpailun jälkeen ennen maalialueelta poistumista osallistuja poistaa itse ajanottotägin

Tapahtuma-alueelle sijoitetaan muistutukseksi ohjetauluja, koska alueella liikkuu myös muita ihmisiä kuin tapahtumaan osallistuvia.

Triathlontapahtumaan osallistuminen ei ikinä ole suositeltavaa sairaana eikä flunssaoireisena, mutta etenkin nyt pyydämme jäämään kotiin sairastamaan, mikäli on edes lieviä oireita. 

Lisätietoa hallituksen 13.8.2020 antamasta suosituksesta. Seuraamme päivittäin tilannetta ja mahdollisesta uusia annettavia suosituksia ja määräyksiä ja teemme tarvittaessa muutoksia tapahtuman toimintoihin.

FT 2020 info aikataulu.png