Ilmoittaudu

Finntriathlon treenivinkit: Vauhtia yhdistelmäharjoittelulla

18.06.2020 klo 10:00

Yhdistelmäharjoittelu on keskeinen asia triathlonharjoittelussa. Mahdollisimman usein pyöräilyn päälle kannattaa tehdä lyhyt juoksulenkki, joka totuttaa jalkoja juoksuun pyöräilyn jälkeen. Yhdistelmäharjoittelun hyödyt eivät koske pelkästään suoraa triathlonia, vaan siitä saadaan hyötyä harjoitteluun, niin kunnon, vammojen ennaltaehkäisyn kuin mielekkyydenkin näkökulmista.

Pyöräilyn päälle tehtävät juoksut kannattaa toteuttaa mieluummin usein ja lyhyinä, kuin harvoin ja liian pitkinä. Kun juoksut ovat suhteellisen lyhyitä (5–25 min), ne pystytään juoksemaan pääsääntöisesti kilpailuteholla tai hieman kovempaa. Tämä auttaa lihaksistoa tottumaan lajin muutokseen.

Yhdistelmäharjoitukset kannattaa aloittaa maltilla. Pyöräilyn päälle kannattaa tehdä alkuun vain 5–10 minuutin kevyt juoksu. Lihakset kannattaa totuttaa tähän pikkuhiljaa. Yhdistelmäharjoittelua kannattaa tehdä muutenkin.

Triathlonharrastajan kannattaa tehdä mahdollisimman paljon erilaisia yhdistelmäharjoituksia. Hyvien harjoitusärsykkeiden lisäksi tällaisessa harjoituksessa säästää aikaa, kun voi samalla kertaa tehdä useampia lajeja. Olennaista on, että saat monipuolisesti ärsykkeitä kropalle.

Vinkkejä yhdistelmäharjoitteluun:

  • Vain mielikuvitus on rajana yhdistelmäharjoittelun toteuttamisessa.
  • Muista aloittaa yhdistelmäharjoittelu maltilla. Tämä koskee yksittäistä harjoitusta, niin kuin koko yhdistelmäharjoittelun lisäämistä omaan ohjelmaan.
  • Lihaskunto- ja voimaharjoittelussa alku ja loppuverryttelyt ovat erinomainen tapa tehdä luonnollisesti yhdistelmäharjoittelua
  • Pyöräilyn päälle tehtävät juoksut tehdään pääsääntöisesti lyhyinä harjoituksina ja usein kilpailuteholla.
  • Yhdistelmäharjoittelun avulla voit niputtaa useita lajeja yhteen ja säästät aikaa, verrattuna siihen että yrität yhdistää uinti-, pyöräily-, juoksu- ja lihaskuntoharjoitukset viikolle erillisinä harjoituksina.