Ilmoittaudu

Finntriathlon-veteraani ilmoittautui Joroisten tuplaan!

05.12.2019 klo 14:00

Jyväskyläläinen Yrjö Qvarnberg kuuluu Finntriathlon-tapahtumien vakiokasvoihin. 75-vuotias korva-, nenä- ja kurkkutautien sekä kirurgisten sairauksien erikoislääkäri työskentelee Terveystalossa edelleen puolipäiväisesti ja pitää kuntoaan yllä uinnin, pyöräilyn ja juoksun avulla.

yrjönetti.jpg

 

- Triathlonissa kiehtoo lajin monipuolisuus. Joroisilla ja minulla on pitkä yhteinen historia, sillä olin mukana vuonna 1983 Suomen ensimmäisissä Teräsmieskilpailuissa. Vuonna 2003 osallistuin tapahtuman 20-vuotisjuhlakilpailuun ja vuodesta 2013 lähtien olen ollut mukana joka vuosi. Ensi kesänä ajattelin kokeilla lyhyiden matkojen tuplaa, kun sellainen on ensi kertaa tarjolla.

Juokseminen on Yrjön lempilaji. Hän on yksi kahdeksasta Helsinki City Marathonin kunniamaratoonarista, jotka ovat juosseet kaikki tähän asti järjestetyt HCM:t.
- Ensi keväänä on juhlan paikka, sillä vuorossa 40. Helsinki City Marathon. Vaikka vauhti hidastuu vuosi vuodelta, niin tavoitteenani on hölkätä maraton lähdöstä maaliin.

Yrjö valmistautuu ensi kesän koitoksiin uimalla ja juoksemalla kahdesti viikossa.
- Työmatkat kuljen armeijan vanhalla polkupyörällä. Se käy pyöräharjoittelusta, kunnes saan laitettua maantiepyörän kiinni traineriin, mm. Libanonissa, Afganistanissa ja Bosnia-Hertsegovinassa rauhanturvajoukkojen lääkärinä vuosia työskennellyt Qvarnberg päättää.

Joroisten kilpailuun pääset tutustumaan ja ilmoittautumaan tästä:
Finntriathlon Joroinen 2020