Ilmoittaudu

IRONMAN Finland Kuopio-Tahko elokuussa 2020

24.10.2019 klo 15:00

IRONMAN Finland Kuopio-Tahko järjestetään 8.8.2020. Kuopion Tahkolla järjestettävä tapahtuma tulee olemaan IRONMANin historian pohjoisin kilpailu.

IRONMAN_Finland_2020_logo.jpg

IRONMAN Finland Kuopio-Tahkon järjestävinä tahoina toimivat IRONMANin kansainvälinen katto-organisaatio, Wanda Sports Group sekä Finntriathlon. Tapahtumasta tulee IRONMANin historian pohjoisin kilpailu, ja se on ensimmäinen täysmatkan IRONMAN-tapahtuma Suomessa. Triathlonin täysmatkalla matkat ovat uinti 3,8 km, pyöräily 180 km ja juoksu 42,2 km.

Tunnettu talviurheilukohde Tahko sijaitsee noin 70 km päässä Kuopiosta. Triathlonilla on oma historiansa Tahkon kanssa, sillä Finntriathlon Tahko on järjestetty alueella vuodesta 2014 asti.

”Suomen ja suomalaisten rakkaus urheiluun on legendaarista. Tämä rakkaus on tuottanut taitavia urheilijoita ja joukkueita useassa eri urheilulajissa. Olemme ylpeitä voidessamme olla kasvattamassa triathlonyhteisöä maassa, joka näyttää olevan kuin tehty triatlonille. Tahkolla on runsaasti järviä, täydelliset tieolosuhteet, vakiintunut matkailun infrastruktuuri ja intohimoinen järjestäjätaho, joka toteuttaa tapahtumaa ”, toteaa Stefan Petschnig, IRONMAN Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan toimitusjohtaja.

Tahko Air-1.jpg

”On upeaa saada merkittävä kansainvälinen urheilutapahtuma täydentämään Kuopion tapahtumavalikoimaa. Tahko on yksi Suomen tunnetuimmista matkailu- ja liikuntakeskuksista, joka sijaitsee yli 100 000 asukkaan Kuopion välittömässä läheisyydessä. Kuopio on strategiansa mukaisesti matkalla hyvän elämän pääkaupungiksi, ja sen takia tämän tyyppiset liikuntaan aktivoivat tapahtumat sopivat profiiliimme hyvin. IRONMAN Finland Kuopio-Tahko tuo alueelle myös laajaa kansainvälistä näkyvyyttä”, Kuopion apulaiskaupunginjohtaja Pekka Vähäkangas sanoo.

IRONMAN Finland Kuopio-Tahkon uintireitti kierretään yhtenä 3,8 km lenkkinä Syväri-järvessä Tahkolahdella. Normaalisti veden lämpötila on elokuussa 17-20 astetta. Pyöräilyreitti ajetaan kahtena kierroksena ja 180 kilometrillä kokonaisnousumetrejä kertyy n. 1100. Juoksuosuus edetään neljänä lenkkiä ja juoksualusta on 60-prosenttisesti asvalttia ja 40-prosenttisesti soraa.

Finntriathlon Tahko 2019 lauantai-87.jpg

”IRONMAN on triathlonin arvostetuin kilpailumatka, jolla kilpaillaan vihdoin myös Suomessa. On hienoa päästä järjestämään kilpailu Tahkolla, joka on ympäristöineen ideaali paikka kansainväliselle triathlontapahtumalle. IRONMAN-tapahtuman myötä uskomme triathlonin suosion kasvavan myös Suomessa”, kilpailunjohtaja Tiina Boman toteaa.

IRONMAN Finland Kuopio-Tahko tarjoaa 40 ikäryhmän paikkaa IRONMANin MM-kisoihin Kailua-Konaan, Havaijille 2020. IRONMAN Finland Kuopio-Tahkon ilmoittautuminen aukeaa 11.11.2019.

www.ironman.com/finland