Ilmoittaudu

”Terve sydän on pääasia”

10.05.2019 klo 08:00

Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland ja Sydänsairaala allekirjoittivat torstaina 9.5. yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on nostaa urheilijan sydänterveyteen liittyvät asiat jokaisen suomalaisen triathlonistin huulille.

Sydänsairaalan uusi urheilukardiologiaan eli urheilijoiden sydänongelmiin erikoistunut klinikka palvelee sekä aktiivikuntoilijoita että huippu-urheilijoita. Urheilukardiologian klinikka tarjoaa kaikki sydänterveyden kannalta merkittävät palvelut. Palvelut tuotetaan Helsingin ja Tampereen Sydänsairaaloissa.

Uuden klinikan vahvuus on yliopistosairaalatasoinen osaaminen urheilijan sydänsairauksien diagnosoinnissa ja hoidossa.

- Urheilu aiheuttaa sydänlihakseen merkittäviä muutoksia, joista osa on positiivisia ja osa voi peittää mahdollisen sydänsairauden. Urheilijan sydämeen perehtyminen vaatii kardiologilta jatkuvaa kouluttautumista, korostaa urheilukardiologi Kirsi Korpi.

Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finlandin kilpailunjohtaja Tiina Boman luonnehtii triathlonin harrastajia pääsääntöisesti hyvin terveystietoisiksi liikkujiksi. Siitäkin huolimatta hän korostaa, että myös päällisin puolin terveen, keski-ikäisen triathlonistin kannattaa tarkistaa sydämensä tilanne, vaikka oireita ei olisikaan.

- Olemme ylpeitä ja onnellisia yhteistyöstämme Sydänsairaalan kanssa, sillä sen myötä voimme tarjota tapahtumiemme osallistujille alan parasta osaamista, tietoutta ja palveluja. Terve sydän on pääasia, Boman kiteyttää.

www.sydansairaala.fi