Ilmoittaudu

Vinkkejä Vanajanlinnan pyöräilyosuudelle

10.05.2019 klo 08:45

Vanajanlinna poikkeaa muista Finntriathlon-kilpailuista siinä, että pyöräosuus ajetaan maantiepyörillä ja siinä saa peesata.

Pikakilpailun luonne on hyvin erilainen verrattuna pidempiin triathlonmatkoihin. Suomen kärki painelee sprintin jopa alle tuntiin ja matka taitetaankin alusta loppuun kovilla tehoilla.

Vanaja1.jpg


Kengät polkimiin

Kilpailussa moni laittaa kengät valmiiksi polkimiin, mikä nopeuttaa vaihtoja. Jos toimit näin, muista harjoitella vaihtoa ja kenkien jalkaan laittamista pyörän päällä riittävästi. Jos olet epävarma kenkien pukemisen suhteen, laita ne jalkaasi jo vaihtoalueella.

Ajoasento

Maantiepyörällä aerodynaamisin asento on ala-asennossa tai siten, että kädet ovat koukussa ns. lepuuttajilla ja vartalo ojentuu eteen. Huomioi asento siten, että jarruttaminen on mahdollista nopeasti.

Peesaaminen

Harjoittele peesaamista ja ryhmäajoa etukäteen. Paras peesihyöty saadaan ajamalla lähellä edellä menevää, mutta riittävä turvaväli on syytä pitää. Oma linja kannattaa pitää hieman sivussa edessä menevän rengaslinjasta.

Kaarre

Vanajanlinnassa tullaan kierroksella vauhdilla kohti linnaa. Kääntöpaikalla on 180 asteen käännös, johon tullaan kovalla vauhdilla. Älä jarruta kaarteessa (tarvittaessa ennen sitä) ja pidä sisäpuolen kampi kaarteessa ylhäällä.

Vauhdinjako

Vanajanlinnassa tasaisella teholla ajaminen voi olla haastavaa. Linnalta poispäin vievä osuus on nousujohteinen, kun taas linnalle tuova pätkä laskee alaspäin. Tutustu reittiin ja profiiiin huolella etukäteen.

Vanaja2.jpg

 

Vanajalinnan kisasivut:

https://finntriathlon.fi/vanajanlinna