Ilmoittaudu

Tarkista tavoitteesi

01.03.2019 klo 08:00

Tavoitteiden asettaminen on keskeinen asia harrastamisessa. Parasta tavoitteiden asettamisessa on se, että ne voi asettaa itse. Tavoitteen asettamisessa kannattaa olla rohkea, koska kaikilla on unelmia ja toteutuakseen ne vaativat tekoja.

Liikunnalla on aina tavoite. Osalle se voi olla hyvä olo, osalle se voi olla keino saada paino kuriin. Osa kilpailee tavoitteellisesti haastaakseen itsensä lisäksi muita.
Olipa tavoite mikä tahansa, sen saavuttaminen on aina palkitsevaa. Matkasta pitää pystyä nauttimaan vähintään yhtä paljon kuin päämäärästä - se on vain harvinaisen totta. Mitä enemmän matkasta nauttii, sitä suuremmalla todennäköisyydellä myös saavuttaa tavoitteen.

shutterstock_105567827.jpg


Haasteet kuuluvat asiaan

Teot lähtevät liikkeelle tavoitteista ja päätöksistä tehdä töitä niiden eteen. Tavoitteen saavuttamiseen liittyy epävarmuutta, haasteita ja epätoivon hetkiä. Tavoite ilman haasteita ei ehkä olekaan tavoite, vaan itsestäänselvyys. Kohtaamalla matkalla haasteita ja vastoinkäymisiä, joita usein tulee pyytämättä, on päämäärän saavuttaminen tai matka sinne jopa palkitsevampaa.


Hyvä tavoite

Hyvä tavoite on riittävän korkealla, jotta se motivoi yrittämään ja haastamaan itsensä. Hyvä tavoite on myös jaettu pienempiin osiin.
Hyvä tavoite on sellainen, jonka maistelu saa aikaa pieniä (tai isompia) kylmiä väreitä, koska silloin se todennäköisesti kantaa myös vaikeiden hetkien läpi.


Vinkkejä tavoitteenasetteluun

• Kuulostele mitä haluat ja mikä on unelmasi.

• Mieti, oletko valmis ilman uhrautumista tekemään unelmasi eteen sen vaativan työmäärän ja nauttimaan myös matkasta.

• Selvitä niin hyvin kuin pystyt mitä tavoitteen saavuttaminen sinulta vaatii.

• Anna itsellesi aikaa tavoitteen saavuttamiseen ja pilko tavoite riittävän pieniin osiin.

• Ole utelias.