Ilmoittaudu

Finntriathlon Joroinen: viikko 10

19.07.2021 klo 03:33

Kisaviikolla kannattaa ottaa fyysisesti niin rennosti kuin se on reaalimaailmassa mahdollista. Kisajännityksen voi asteittain antaa nousta, viimeistään kisapaikalla pääsee kunnolla kisatunnelmaan, joka omalta osaltaan auttaa suoritumaan kilpailusta oman kunnon mukaisesti. Tuleva kilpailu kannattaa nähdä innostavana ja jännittävänä juttuna, kuin peikkona. Unohda suorituspaineet, kisassa ollaan nauttimassa, ei suorittamassa. Rennon letkeällä fiiliksellä tulos on varmasti parempi kuin hampaat irvessä tehty suoritus.

Ennen matkaan lähtöä kannattaa varmistaa että kaikki tavarat on mukana, jos ei halua ylimääräistä jännitystä kisapaikalle. Muista pakata mukaan (ainakin) seuraavat tavarat:

- Kilpailuasu

- Märkäpuku ja kahdet uimalasit

- Pyöräilykengät, juomapullot pyörään ja kypärä

- Juoksukengät

- Numerovyö

- Omalla vatsalle sopivaa urheilujuomaa ja muuta energiaa, jota olet tottunut käyttämään

- Sandaalit (jos sattuu tulemaan rakkoja jalkoihin)

 

Ma Lepo

Ti Juoksu 15min tosi kevyesti, ota kuitenkin juoksun aikana 2*90sek kovaa, jotta saat keuhkot ja lihakset kunnolla auki ennen uintia. Uinti 5min nousevalla vauhdilla, 1min palautus rannalla, 2*3min rennon kovaa /1min palautus rannalla, 2*1min kovaa /30sek palautus vedessä ja 5-10min rento loppuverryttely

Ke Pyöräily 45min tosi kevyesti, mutta ota sen aikana 4min kisateholla veto ja 2*2min hieman kisatehoa kovempaa ja hieman yli korkeilla poljin kierroksilla. Päälle juoksu 20-30min todella rauhallisesti, mutta sen aikana 2*3min, niin että ensimmäisen juokset kilpailun tavoite vauhdilla ja toisen hieman kovempaa. 

To Lepo

Pe Kevyt uinti 10min, ei yhtään kovaa, vaikka kuinka tekisi mieli kokeilla miten kulkee... Pyöräily 15min hyvin kevyt pyörittely ja päälle 5min rauhallinen hölkkä. Voit vielä viilennellä vedessä verryttelyn päälle.

La Finntriathlon Joroinen, Kisapäivä! (jos kisaat jo perjantaina, aikaista muita viikon harjoituksia päivällä). Kilpailuun verryttelynä urheilutalolta kevyt pyöräily uimapaikalle, tavarat paikoilleen ja 2*60-90sek rennon kovaa juoksua, että saat keuhkot kunnolla auki. Hieman nestettä ja energiaa, pikkuisen uintia ja nauttimaan kisasta.

Su Pyöräily 45min - 1.30h todella kevyesti, mitä rauhallisemmin, niin sitä parempi